Vučiću delfinarijum u Beogradu bitniji od pijaće vode za građane Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 25. 06. 2024. | Komentara: 0

Vučiću delfinarijum u Beogradu bitniji od pijaće vode za građane Vojvodine

Novi Sad, 25. jun 2024 - Liga socijaldemkrata Vojvodine – VOJVOĐANI podseća predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da 800.000 građana Vojvodine nema ispravnu pijaću vodu.

LSV

Dok građani dnevno troše milione dinara na kupovinu flaširane vide, Vučić najavljuje izgranju akvarijuma i delfinarijuma u Beogradu.

Zar je izgradnja tih objekata bitnija od ispravne pijaće vode u Zrenjaninu, Kikindi, Adi, Novom Bečeju, Kuli, Senti ili Srbobranu?

Ne očekujemo da Vučić promeni svoj centralistički pogled na Srbiju, ali očekujemo da ga Ustavni sud podseti na obavezu poštovanja ravnopravnosti svih građana ove države.

Država Srbija to pravo, po pitanju ispravne pijaće vode, već godinama bezobrazno krši.


Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI 




Izjave | Četvrtak, 03. 08. 2023. | Komentara: 0

Protivustavno i neprikladno da državni organi slave krsnu slavu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je to što je Vojska Srbije dobila i u utorak prvi put proslavila krsnu slavu još jedan dokaz da je u Srbiji sve moguće kada ste na vlasti.
Odbori LSV | Sreda, 02. 08. 2023. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast kriva što su plate u Zrenjaninu niže od republičkog i pokrajinskog proseka

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani poručuje da su predstavnici zrenjaninske vlasti odgovorni za to što se u Zrenjaninu živi loše, čak ispod proseka pokrajine i republike.
Saopštenja | Sreda, 02. 08. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Borba protiv afričke svinjske kuge mora biti sistemska, striktna i neselektivna

Bez obzira na uporne apele Lige socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI, institucije sistema i dalje reaguju na isti način kao i prethodnih godina - usporeno i kratkotrajno. Afrička svinjska kuga, pored nemerljivih posledica koje trpi ceo stočni fond, još jednom je ogolila potpunu nesposobnost države da se izbori s elementarnim problemima koji već decenijama muče naše poljoprivrednike.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook