Vučiću delfinarijum u Beogradu bitniji od pijaće vode za građane Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 25. 06. 2024. | Komentara: 0

Vučiću delfinarijum u Beogradu bitniji od pijaće vode za građane Vojvodine

Novi Sad, 25. jun 2024 - Liga socijaldemkrata Vojvodine – VOJVOĐANI podseća predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da 800.000 građana Vojvodine nema ispravnu pijaću vodu.

LSV

Dok građani dnevno troše milione dinara na kupovinu flaširane vide, Vučić najavljuje izgranju akvarijuma i delfinarijuma u Beogradu.

Zar je izgradnja tih objekata bitnija od ispravne pijaće vode u Zrenjaninu, Kikindi, Adi, Novom Bečeju, Kuli, Senti ili Srbobranu?

Ne očekujemo da Vučić promeni svoj centralistički pogled na Srbiju, ali očekujemo da ga Ustavni sud podseti na obavezu poštovanja ravnopravnosti svih građana ove države.

Država Srbija to pravo, po pitanju ispravne pijaće vode, već godinama bezobrazno krši.


Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI 




Saopštenja | Utorak, 18. 07. 2023. | Komentara: 0

Radnici u Srbiji radili 6,4 sati više od radnika svih zemalja EU, a jedva preživljavaju

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani upozorava na sve teži položaj radnika i poziva predstavnike vlasti da obrate pažnju na to kako se radnici tretiraju, te angažuje sve raspoložive mehanizme da im obezbedi bolje uslove rada.
Saopštenja | Petak, 14. 07. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Unapredićemo sistem protivgradne odbrane i nećemo bacati pare na avione i tenkove!

Jučerašnje olujno nevreme praćeno snažnim gradom, koje je zahvatilo veliki deo Vojvodine i prouzrokovalo veliku štetu na imovini građana, jasan je znak da su potrebne krupne promene u sistemu protivgradne zaštite.
Odbori LSV | Sreda, 12. 07. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Nadležni da hitno uklone sramne plakate sa likom ratnog zločinca Mladića u Novom Sadu

Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani zahteva od nadležnih da u najkraćem mogućem roku sa Keja uklone sramne plakate sa likom osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, kojim je zabranjena fašistička organizacija „Obraz“ naružila naš grad i uvredila i ponizila građanke i građane Novog Sada i to na dan obeležavanja 28. godišnjice genocida u Srebrenici.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook