Vučiću delfinarijum u Beogradu bitniji od pijaće vode za građane Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 25. 06. 2024. | Komentara: 0

Vučiću delfinarijum u Beogradu bitniji od pijaće vode za građane Vojvodine

Novi Sad, 25. jun 2024 - Liga socijaldemkrata Vojvodine – VOJVOĐANI podseća predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da 800.000 građana Vojvodine nema ispravnu pijaću vodu.

LSV

Dok građani dnevno troše milione dinara na kupovinu flaširane vide, Vučić najavljuje izgranju akvarijuma i delfinarijuma u Beogradu.

Zar je izgradnja tih objekata bitnija od ispravne pijaće vode u Zrenjaninu, Kikindi, Adi, Novom Bečeju, Kuli, Senti ili Srbobranu?

Ne očekujemo da Vučić promeni svoj centralistički pogled na Srbiju, ali očekujemo da ga Ustavni sud podseti na obavezu poštovanja ravnopravnosti svih građana ove države.

Država Srbija to pravo, po pitanju ispravne pijaće vode, već godinama bezobrazno krši.


Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI 




Odbori LSV | Petak, 30. 06. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Pokrajinski sekretar Sakalaš mora da spreči kršenje Ustava Srbije u Zrenjaninu

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani uputila je ponovo dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu kojim ga upoznaje sa višemesečnim neisticanjem zastave Autonomne Pokrajine Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina, čime se flagrantno krši Ustav Republike Srbije.
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 06. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Subotičana 18.000 manje, a SNS i SVM Vučića proglašavaju počasnim građaninom

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Subotica zahteva od odbornika Skupštine grada da odbiju predlog Komisije za dodelu zvanja i priznanja da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić proglasi za počasnog građanina Subotice.
Saopštenja | Sreda, 28. 06. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Tužno je što patrijarhu Porfiriju smetaju prava žena

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani poziva patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija da prestane da relativizuje ženska prava i počne da koristi svoj autoritet u cilju stvaranja boljeg društva u kojem ne postoji nasilje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook