Vuljaj: U Srbiji oko 60.000 nevidljivih diploma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Nedelja, 18. 11. 2012. | Komentara: 1

Vuljaj: U Srbiji oko 60.000 nevidljivih diploma

NOVI SAD – Predsednica Omladine Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Kristina Vuljaj podsetila je, povodom Svetskog dana studenata, da u Srbiji ima oko 60.000 studenata čije su diplome potpuno nevidljive pred zakonom.

LSVO

Kako je navela, u pitanju su akademci koji su se školovali po Bolonjskom procesu i koji su diplome stekli u prethodne dve godine.

- Pravilnik o visini školske spreme određuje sa kojim se sve zanimanjima može zaposliti u državnim školama. Međutim, ovaj Pravilnik uopšte ne prepoznaje nove diplome za zanimanja germanista, anglista ili srbista kao profesore predavače. Zbog toga se on mora pod hitno izmeniti kako bi i ovi studenti imali mogućnost da se zaposle u svojoj struci. To je ono na čemu ćemo insistirati - rekla je Kristina Vuljaj.

Članice i članovi GrO LSVO Novi Sad jedni su od retkih predstavnika stranaka koji su juče organizovali akciju povodom obeležavanja svetskog Dana studenata kojom bi ukazali na probleme sa kojima se suočavaju studenti. Ovom prilikom omladinke i omladinci Lige delili su sugrađankama i sugrađanima letke sa simbolikom LSVO indeksa i program LSVO u kojem su izneti planovi za naredne godine među kojima se, naravno, nalaze i oni u vezi sa studentskim pitanjima.

(BILSV, 18.11.2012)



Govori | Utorak, 20. 09. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Svakome da pripadne ono što je sam gradio

BEOGRAD - Poslanica LSV Aleksandra Jerkov izjavila je tokom rasprave o Predlogu zakona o javnoj svojini da je LSV uz to što podržava amandmane Vlade Vojvodine, podnela i sopstvene amandmane koji se odnose pre svega na vlasništvo nad poljoprivrednim zemljištem u Vojvodini, zatim na otvaranju mogućnosti da jednoga dana u Vojvodinu uđu dodatni sistemi i još više imovine
Odbori LSV | Utorak, 20. 09. 2011. | Komentara: 0

Ligašice i ligaši prelepili plakate DSS u Bačkoj Topoli

BAČKA TOPOLA - Predizborna kampanja je očigledno u punom zamahu pošto je čitav centar Bačke Topole nedavno osvanulo prelepljeno plakatima Demokratske stranke Srbije. Plakati su izlepljeni na svim raspoloživim površinama u Bačkoj Topoli, pa je Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u tom mestu odlučio da reaguje.
Događaji | Utorak, 20. 09. 2011. | Komentara: 0

Izvodi iz matičnih knjiga na još 15 mesta u Novom Sadu i okolini

NOVI SAD - Izvode iz matičnih knjiga rođenih, umrlih i venčanih, kao i uverenje o državljanstvu, rođeni Novosađani i Novosađanke, koji se nalaze u bazi matičarskog područja grada, od sada će moći da izvade u 15 mesnih kancelarija na teritoriji grada, najavljeno je tokom današnje promocije proširenja usluga novosadske matičarske službe.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook