Vuljaj: U Srbiji oko 60.000 nevidljivih diploma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Nedelja, 18. 11. 2012. | Komentara: 1

Vuljaj: U Srbiji oko 60.000 nevidljivih diploma

NOVI SAD – Predsednica Omladine Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Kristina Vuljaj podsetila je, povodom Svetskog dana studenata, da u Srbiji ima oko 60.000 studenata čije su diplome potpuno nevidljive pred zakonom.

LSVO

Kako je navela, u pitanju su akademci koji su se školovali po Bolonjskom procesu i koji su diplome stekli u prethodne dve godine.

- Pravilnik o visini školske spreme određuje sa kojim se sve zanimanjima može zaposliti u državnim školama. Međutim, ovaj Pravilnik uopšte ne prepoznaje nove diplome za zanimanja germanista, anglista ili srbista kao profesore predavače. Zbog toga se on mora pod hitno izmeniti kako bi i ovi studenti imali mogućnost da se zaposle u svojoj struci. To je ono na čemu ćemo insistirati - rekla je Kristina Vuljaj.

Članice i članovi GrO LSVO Novi Sad jedni su od retkih predstavnika stranaka koji su juče organizovali akciju povodom obeležavanja svetskog Dana studenata kojom bi ukazali na probleme sa kojima se suočavaju studenti. Ovom prilikom omladinke i omladinci Lige delili su sugrađankama i sugrađanima letke sa simbolikom LSVO indeksa i program LSVO u kojem su izneti planovi za naredne godine među kojima se, naravno, nalaze i oni u vezi sa studentskim pitanjima.

(BILSV, 18.11.2012)



Izjave | Subota, 16. 07. 2011. | Komentara: 0

Političko usaglašavanje kod Cvetkovića

BEOGRAD - Bojan Kostreš, predsednik radne grupe za izradu zakona o javnoj svojini potvrdio je za današnji Blic da je taj zakon završen, osim jednog člana zbot toga što za njegovo rešenje postoje dve opcije.
Odbori LSV | Petak, 15. 07. 2011. | Komentara: 0

Temerinski ligaši podneli krivične prijave zbog malverzacija

NOVI SAD - Opštinski odbor LSV Temerin podneo je krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, protiv odgovornih u mesnim zajednicama i lokanoj samoupravi u tom mestu zbog sumnje da je bilo zloupotrebe službenog položaja i malverzacija sa mesnim samodoprinosom " izavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik OO LSV Temerin Robert Karan.
Saopštenja | Petak, 15. 07. 2011. | Komentara: 0

Dvadeset prvi rođendan LSV

Pre 21. godinu, 14. jula 1990. godine, osnovana je Liga socijaldemokrata Vojvodine. Od tada do danas, ligašice i ligaši su bili socijaldemokrate kada to nije bilo nimalo popularno, autonomaši kada su ih zbog toga pljuvali i napadali na ulici, protivinici rata i zaštitnici pripadnika svih nacionalnih zajednica u Vojvodini kada je to bilo više nego opasno.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook