Za autentično tumačenje povraćaja imovine okupatorima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 11. 10. 2011. | Komentara: 0

Za autentično tumačenje povraćaja imovine okupatorima

BEOGRAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov najavila je danas da će skupštinskom Zakonodavnom odboru podneti zahtev za autentično tumačenje odredbe Zakona o povraćaju imovine koja se odnosi na pravo restitucije pripadnika okupacionih snaga.

Aleksandra Jerkov

Jerkova je novinarima u parlamentu rekla da očekuje da taj odbor donese autentično tumačenje da oni pripadnici okupacionih snaga koji su rehabilitovani mogu da imaju pravo na restituciju.

- To znači da će svako, bez obzira koje nacionalnosti bio, koji je prisilno mobilisan, koji je pružao otpor mobilizaciji ili se na bilo koji način protivio tome, moći da bude rehabilitovan i moći da traži imovinu nazad - objasnila je Jerkova. Ona je dodala da će time biti razrešena dilema oko prava na restituciju pripadnika okupacionih snaga i njihovih potomaka.

(BILSV, 11.10.2011.)

 




Odbori LSV | Subota, 30. 03. 2013. | Komentara: 0

Gradnja pijačne hale u Kikindi počinje ove godine

KIKINDA - Direktor Javnog preduizeće „Gradsko zelenilo i pijaca“ u Kikindi Miloš Šibul najavio je da bi ove godine mogla započeti izgradnja nove pijačne hale centru grada, a sledeće godine bi počelo uređivanje lokala.
Odbori LSV | Subota, 30. 03. 2013. | Komentara: 0

Robert Kolar reizabran za predsednika IO GrO LSV Novi Sad

NOVI SAD, 30. mart - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad sinoć je izabrao Izvršni odbor i Predsedništvo GrO LSV Novi Sad.
Edukacija LSV | Petak, 29. 03. 2013. | Komentara: 0

Pojačanja u Centru za edukaciju LSV

NOVI SAD – Tokom prethodne nedelje, održana su predavanja u Zrenjaninu i Novom Sadu koje su vodili polaznici obuke namenjene budućim predavačima i trenerima, angažovanim na prenošenju znanja u oblasti humanističkih nauka i veština političkog delovanja - Marko Lutkić, Nenad Mišković i Mišo Živanov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook