Za autentično tumačenje povraćaja imovine okupatorima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 11. 10. 2011. | Komentara: 0

Za autentično tumačenje povraćaja imovine okupatorima

BEOGRAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov najavila je danas da će skupštinskom Zakonodavnom odboru podneti zahtev za autentično tumačenje odredbe Zakona o povraćaju imovine koja se odnosi na pravo restitucije pripadnika okupacionih snaga.

Aleksandra Jerkov

Jerkova je novinarima u parlamentu rekla da očekuje da taj odbor donese autentično tumačenje da oni pripadnici okupacionih snaga koji su rehabilitovani mogu da imaju pravo na restituciju.

- To znači da će svako, bez obzira koje nacionalnosti bio, koji je prisilno mobilisan, koji je pružao otpor mobilizaciji ili se na bilo koji način protivio tome, moći da bude rehabilitovan i moći da traži imovinu nazad - objasnila je Jerkova. Ona je dodala da će time biti razrešena dilema oko prava na restituciju pripadnika okupacionih snaga i njihovih potomaka.

(BILSV, 11.10.2011.)

 




Forum žena LSV | Četvrtak, 07. 03. 2013. | Komentara: 0

Nema govora o ravnopravnosti kad se diskriminišu trudnice!

NOVI SAD, 07. mart - Nema govora o ravnopravnosti žena u Srbiji. Žene su u Srbiji i dalje diskriminisane na razne načine, a najčešće zbog trudnoće.
Saopštenja | Sreda, 06. 03. 2013. | Komentara: 0

Dokle je stigla istraga u vezi sa potpisivanjem štetnog ugovora?

NOVI SAD, 06. mart - Liga socijaldemokrata Vojvodine  poziva sve nadležne institucije da jasno kažu građankama i građanima dokle je stigla istraga u vezi sa potpisivanjem štetnog ugovora sa ATP Vojvodinom?
Odbori LSV | Utorak, 05. 03. 2013. | Komentara: 0

Zrenjaninska skupština nespremna za druge jezike

ZRENJANIN - Potpredsednik GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin i odbornik LSV u Skupštini grada Zrenjanina Tibor Vaš rekao je danas na konferenciji za novinare da mnoge učesnike u javnom životu treba podsetiti da je neophodno poštovati i primenjivati zakone koji se tiču ljudskih prava, a da je pojedince koji ih ne poštuju potrebno sankcionisati.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook