ZA EVROPSKU SRBIJU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 05. 02. 2020. | Komentara: 0

ZA EVROPSKU SRBIJU

Novi Sad, 05. februar 2020 - Srbiji je neophodna evropska perspektiva. Samo moderna i demokratska Srbija može sprečiti dalje propadanje našeg društva.

Srbiji je potreban Evropski blok, koji bi okupio političke stranke i organizacije koje bi kao prioritet svog delovanja postavile suštinsko ubrzanje procesa evropskih integracija. 

LSV

Takav blok biće brana nacionalističkoj politici ratova i mržnje, koja je devedesetih godina dominirala našom zemljom i dovela nas na rub propasti.

Srbija spada u red država sa najmanje dinamičnom i najslabije razvijenom ekonomijom u regionu, a naši mladi sugrađani svoju perspektivu, sve češće, vide van granica naše zemlje.

Srbija mora da bude pravna država u kojoj je vlast u potpunosti decentralizovana. Poštovanje ljudskih i manjinskih prava i sloboda mora biti prioritet, a ne nužno zlo.

Aktuelni autoritarni i centralistički režim nema kapacitete da ubrza proces evrointegracija, a poseduje i hroničan deficit entuzijazma u pregovaračkom procesu.

Mi smo alternativa i nacionalističkoj opoziciji koja je vezana za zvanični Kremlj.

Samo demokratska i evropska Srbija može biti partner svim našim susedima u regionu i garancija mira, stabilnosti i naše pripadnosti Evropskoj uniji i njenom sistemu vrednosti. 

Ohrabrujemo istomišljenike da nam se pridruže - ujedinimo Srbiju na evropskom putu!

STRANKA MODERNE SRBIJE
GRAĐANSKI DEMOKRATSKI FORUM
SLOBODNO PANČEVO
VOJVOĐANSKI FRONT( Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, Liberalno demokratski pokret Vojvodine, Zajedno za Vojvodinu, Crnogorska partija, Rumunska partija)



Izjave | Sreda, 02. 05. 2012. | Komentara: 0

Politički turisti nisu primetili pokrajinske izbore

NOVI SAD – Lider LSV Nenad Čanak je ukazao danas u emisiji “Hoću da znam” na TV B92 da je ovih dana u Vojvodini puno političkih turista koji dolaze da svašta obećaju kako bi samo pokupili glasove na predstojećim izborima, te da od sve brige za Vojvodinu nisu primetili da kampanja za pokrajinske izbore faktički ne postoji u medijima. 
Događaji | Utorak, 01. 05. 2012. | Komentara: 0

Čanak: Zapošljavati i pedesetogodišnjake

KIKINDA - Lider Lige scojaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da će LSV u narednom sazivu Skupštine Srbije tražiti da se investitori koji dobijaju subvencije od države obavežu da zaposle najmanje deset odsto ljudi starijih od 50 godina.
Izjave | Ponedeljak, 30. 04. 2012. | Komentara: 0

Lakše je naći Mladićeve jatake nego Tomine kolege sa fakulteta

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da će podržati koalicione partnere i sve istinske protivnike Srpske radikalne stranke, Srpske napredne stranke i stranaka koje propagiraju ideologiju zla.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook