Za veću bezbednost u Bačkoj Palanci

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 09. 04. 2012. | Komentara: 1

Za veću bezbednost u Bačkoj Palanci

BAČKA PALANKA – Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Palanka zatražio je danas od lokalnih vlasti da se postave ležeći policajaci i novi pešački prelazi na Trgu patrijarha Pavla i u delu Banatske ulice od nove pijace pa sve do gerontološkog centra.

Backa Palanka

Time je zapravo počela akcija za saobraćajno uređenje Banatske ulice u naselju Sinaj. Akcija je započela prikupljanjem potpisa podrške od građana koji žive u ovom naselju i razgovorom sa njima o tome koji su još problemi stanovnika ovog dela grada. Potpise za ovu kaciju dali su i predsednik OO LSV Bačka Palanka i nosilac liste na lokalnim izborima Vladimir Trkulja i kandidat LSV za poslanika u Skupštini AP Vojvodine po većinskom izbornom sistemu Boban Orelj. Akciju svojim potpisom podržalo je preko 150 građana, među kojima i direktorica gerontološkog centra Nada Julinac. Ona je rekla da se oni već dugi niz godina takođe bore za rešavanje ovog problema ali ne nailaze na pozitivne odgovore i konkretno rešavanje problema. Trkulja je rekao da, uzimajući u obzir da se u toj ulici nalaze nova pijaca, crkva i gerontološki centar, Ligaši smatraju da bi se ovim potezom smanjio rizik od saobraćajnih nezgoda i povećala sigurnost građana i građanki ovog dela grada, a Boban Orelj je upozorio da ne treba dozvoliti da se desi nešto pa da se onda reaguje kao što je do sada bila praksa.

(BILSV, 09. 04. 2012.)



Forum žena LSV | Ponedeljak, 11. 04. 2011. | Komentara: 0

Preventiva i zdravlje

KIKINDA - Forum žena GrO LSV Kikinda održao je tribinu posvećenu 7. aprilu, međunarodnom Danu zdravlja, 8. aprila u prostoru restorana Radnički dom. Svetlana Stojanović, privatna preduzetnica koja se bavi proizvodnjom organske hrane, govorila je o svojoj odluci da napusti struku - uređenje enterijera - i posveti se gajenju voća i povrća po standardima kakvi se danas traže u Evropi, a sve da bi se zdravlje potrošača zaštitilo od silne hemije kojima se voće i povrće danas tretira.
Iz medija | Nedelja, 10. 04. 2011. | Komentara: 0

Posebna uloga Vojvodine

Piše: Maja Sedlarević

Evropske integracije Republike Srbije svakim svojim korakom unapred otvaraju nove mogućnosti saradnje i postupnog uvođenja evropskih standarda u našu zemlju. Mnogo puta do sada naglašavano je da AP Vojvodina, zbog svog geografskog položaja, tradicije i načina prihvatanja savremenih vrednosti Evrope, ima posebno mesto, ulogu, ali i odgovornost u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji.
Izjave | Nedelja, 10. 04. 2011. | Komentara: 0

LSV traži izmenu Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine pokrenuće u narednih nekoliko dana inicijativu kojom će tražiti od Vlade Srbije da hitno ukine odredbu Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima na osnovu koje su poljoprivrednici obavezni da svake godine registruju traktore i ostala poljoprivredna vozila, istakla je danas portparolka LSV Aleksandra Jerkov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook