Zabrinjava rasističko ponašanje pojedinaca

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 09. 09. 2017. | Komentara: 0

Zabrinjava rasističko ponašanje pojedinaca

Novi Sad, 09. septembar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od nadležnih državnih organa da omoguće deci migranata u opštini Šid prisustvo nastavi u Osnovnim školima u koje su upisana.

LSV

Protesti pojednih roditelji protiv upisa ove dece u škole su skandalozni i protivni su Ustavu i Zakonu o zabrani diskriminacije Republike Srbije.

Smatramo da je potrebno da vlasti snažno stave do znanja pojedincima u našoj zajednici da se neće tolerisati podsticanje rasne, verske i nacionalne netolerancije.

Sasvim smo sigurni da učenici u Šidu i bilo kom drugom mestu u Srbiji nemaju predrasude prema njihovim vršnjacima iz Avganistana, Sirije ili Somalije, jer deca ne znaju šta je mržnja prema nekom ko ima drugu boju kože, ili koristi drugi maternji jezik.

Pozivamo državne organe da ulože maksimalni napor i na što efikasniji način sprovedu proces uključivanja migrantske dece u nastavni proces.

Srbija i Vojvodina su dom svih dobronamernih ljudi, bez obzira kada su i odakle došli!

Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Đorđe Stojšić



Odbori LSV | Nedelja, 16. 06. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast da prestane sa kršenjem zakona u slučaju Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je odluka Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine da poništi rešenje Gradske uprave Zrenjanina, kojim je data saglasnost kineskoj kompaniji Linglong da izgradi skladište neopasnog otpada bez izrade studije o proceni uticaja na životnu sredinu, dokaz da proces izgradnje ove velike fabrike automobilskih guma obiluje brojnim aktivnostima koje su duboko izvan zakonskog okvira.
Saopštenja | Subota, 15. 06. 2024. | Komentara: 0

Obustavite proces izručenja Andreja Gnjota

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva hitno ukidanje odluke Višeg suda u Beogradu kojim je odobreno izručenje beloruskog novinara i aktiviste Andreja Gnjota diktatorskom režimu u Minsku.

Saopštenja | Petak, 14. 06. 2024. | Komentara: 0

Konkretne reakcije i kazne za nasilje nad prosvetnim radnicima odmah, jer već je kasno

Oštro osuđujemo još dva nova u nizu napada na prosvetne radnike koji su se juče desili u beogradskoj osnovnoj školi i po povratku učenika sa rekreativne nastave. Ovoga puta to nije bio napad učenika, nego napad roditelja, koji na ovaj način daju učenicima za pravo da i oni nastave svoje napade.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook