Zahtev za ukidanje autonomije Vojvodine je suprotan Ustavu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 22. 10. 2012. | Komentara: 0

Zahtev za ukidanje autonomije Vojvodine je suprotan Ustavu

NOVI SAD – Zahtev za ukidanje autonomije Vojvodine je legitiman, kako je to i Teofil Pančić rekao, kao što je legitiman i zahtev za otcepljenje Vojvodine – rekla je za današnji Dnevnik portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov.

Aleksandra Jerkov

Ona je istakla da takav zahtev, međutim, „niti je dobar za građane, niti ima značajnu podršku“. Jerkov je naglasila da je Vojvodina ustavna kategorija.
- Uvek smo spremni da o tome polemišemo sa svakim, budući da LSV i jeste nastala kao odgovor na ukidanje autonomije od SPS-a – kazala je ona.

Na pitanje o stavu LSV-a u zahtevu za otcepljenje Vojvodine koji je pomenula, Aleksandra Jerkov je ponovila da jednak legitimitet imaju oba zahteva i dodala da su oba suprotna Ustavu.

(BILSV,  22.10.2012)



Izjave | Petak, 13. 05. 2011. | Komentara: 0

MUP-u uručeni ključevi za policijsku stanicu na Novom naselju

NOVI SAD - Opremanje nove policijske stanice na Novom naselju može da počne, s obzirom da su gradske vlasti danas svečano uručile ministru unutrašnjih poslova Srbije Ivici Dačiću ključeve od prostora, koji je nekad zauzimala uprava Apoteke Novi Sad.
Izjave | Četvrtak, 12. 05. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Nacrt iz Vlade biće korigovan

NOVI SAD - Predsednik radne grupe za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine i lokalnih samouprava Bojan Kostreš izjavio je ta Dnevnik da je na prekjučerašnjem sastanku te komisije konstatovano da je nacrt zakona o javnoj svojini, koji je sačinilo Minstarstvo finansija, polazna osnova za utvrđivanje konačnog predloga, ali i da bi on trebalo da bude korigovan u neki odredbama.
Izjave | Četvrtak, 12. 05. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Zašto nije suđeno ratnim huškačima?

NOVI SAD - Otvarajući izložbu kustoskinje Kiristine Meneši u Muzeju Vojvodine pod nazivom "Ratna propaganda u Vojvodini 1941-1945" predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je danas da su ovakve izložbe beskonačno važne "jer su zlo fašizma i zlo nacizma nešto što se uvek može vratiti". 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook