Zahtevamo besplatne udžbenike za sve učenike u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 20. 09. 2023. | Komentara: 0

Zahtevamo besplatne udžbenike za sve učenike u Zrenjaninu

Zrenjanin, 20. septembar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani zahteva od predstavnika gradske vlasti da obezbede besplatne udžbenike za sve učenike u Zrenjaninu.

LSV

Ukoliko postoji mogućnost da se to obezbediti deci u Beogradu, onda je obaveza vlasti u Zrenjaninu da se potrudi da i deca u Zrenjaninu dobiju besplatne udžbenike.

Razlog više za to je i činjenica da je u Zrenjaninu prosečna zarada oko 30.000 dinara manja od prosečne zarade u Beogradu. Prosek plata u Zrenjaninu je manji od republičkog i pokrajinskog proseka. Dodatni argument je i to što roditelji zrenjaninske dece moraju da kupuju vodu za piće koju bi im poslali u školu, zato što kod nas voda i dalje nije za piće. Zato je dužnost i obaveza zrenjaninske vlasti da učini sve da ljudima u Zrenjaninu olakša školovanje dece.

Ovo bi bila jedina ispravna i pravedna odluka, jer deca u Zrenjaninu nisu manje vredna od dece u Beogradu.

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani predlaže predstavnicima gradske vlasti da sada blagovremeno planiraju sredstva u budžetu za narednu godinu za besplatne udžbenike za sve učenike u Zrenjaninu.

Odbornička grupa
 Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina



Saopštenja | Sreda, 07. 08. 2024. | Komentara: 0

Ministarka Zavetnica nedostojna i nesposobna

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOÐANI zahteva ostavku ministarke za brigu o porodici i demografiju Milice Ðurđević Stamenkovski zbog lažnog predstavljanja formalnog obrazovanja.
Saopštenja | Ponedeljak, 05. 08. 2024. | Komentara: 0

Obeležena 308. godišnjica Petrovaradinske bitke

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI i odbornica u Skupštini grada Novog Sada Maja Mrnuštik prisustvovala je danas obeležavanju 308. godišnjice Petrovaradinske bitke, u kojoj je saveznička vojska, pod vođstvom princa Eugena Savojskog, porazila Osmanlije i sprečila njihovo napredovanje u Evropu.
Odbori LSV | Ponedeljak, 05. 08. 2024. | Komentara: 0

Realizacija budžeta nedomaćinska, nije rešeno pitanje pijaće vode, niti ostali problemi koji muče Zrenjanince

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI na današnjoj sednici Skupštine grada kritikovali su realizaciju budžeta za prethodnu godinu, jer je procenat izvršenja pokazatelj da aktuelna gradska vlast naš grad ne vodi domaćinski. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook