Zastava AP Vojvodine se zavijorila i u Baču

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Zastava AP Vojvodine se zavijorila i u Baču

NOVI SAD - Zastava AP Vojvodine od pre neki dan se vijori i na jarbolu ispred zgrade Skupštine opštine Bač. Ovo je 11 opština koja je istakla zastavu od početka akcije članova i aktivista Lige socijaldemokrata Vojvodine koji su, krajem februara, u opštinama gde zastave nije bilo, organizovali predaju zastava predstavnicima lokalne samouprave i zatražili da one budu istaknute u skladu sa Ustavom, zakonima i odlukom Skupštine AP Vojvodine.

Isto to je 28. februara učinio i predsednik Opštinskog odbora LSV Bač Setvan Kanja, i tada mu je bilo obećano da će zastava biti podugnuta što je ove nedelje i učinjeno. Inače, od početka akcije LSV povodom obeležavanja sedam godina vojvođanske zastave, broj opština koje još nisu istakle ovo obeležje APV umanjen je sa 22 na 11. Vojvođanska zastava se tako zavijorila u Sremskoj Mitrovici, Srbobranu, Adi, Novom Kneževcu, Plandištu, Kovačici, Beloj Crkvi, Opovu, kao i mesnim zajednicama Bački Brestovac i Orom. Nešto pre početka akcije istaknuta je i u Žitištu i Odžacima.

(BILSV, 25.03.2011.)




Izjave | Sreda, 17. 10. 2012. | Komentara: 0

Osveženja u sastavu Glavnog odbora LSV

NOVI SAD - Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov rekla je za Dnevnik da će Deveti kongres LSV, koji će biti održan 8. decembra, biti izborni i programski, odnosno da će se birati novo rukovodstvo i menjati Program i Statut stranke.
Odbori LSV | Utorak, 16. 10. 2012. | Komentara: 1

U Pančevu uklonjena vojvođanska zastava

PANČEVO – Sa jarbola javnog preduzeća “Autotransport Pančevo” (ATP), očigledno po sopstvenom nahođenju njihovih novoizabranih partokratskih uprava, pre nekoliko dana uklonjena je zastava AP Vojvodine, upozorio je danas na konferenciji za novinare predsednik odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u lokalnom parlamentu Miloš Veselinov.
Odbori LSV | Utorak, 16. 10. 2012. | Komentara: 0

Krivična prijava protiv Lukrecie Ursulesku

ZRENJANIN – Potpredsednik Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin i odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Vladimir Milošev, potvrdio je danas novinarima da je Lukrecia Ursulesku, odbornica u lokalnom parlamentu koja je svoje mesto osvojila na listi LSV, a onda se proglasila nezavisnom i pružila podršku sadašnjoj većini okupljenoj oko stranaka SNS i SPS, dobila posao u zrenjaninskom JKP "Vodovod i kanalizacija".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook