Zastava je simbol Vojvođana - Vratićemo ih u parlament

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 27. 02. 2022. | Komentara: 0

Zastava je simbol Vojvođana - Vratićemo ih u parlament

Novi Sad, 27. februar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća da je na današnji dan, pre 18 godina, Skupština Autonomne Pokrajine Vojvodine donela odluku kojom je ustanovljena zastava Vojvodine.

LSV

Zastava je mnogo više od simbola – ona je podsetnik da pokrajina Vojvodina postoji i da se za bolju Vojvodinu moramo boriti svaki dan u mesnim zajednicama, lokalnim skupštinama, pokrajinskom parlamentu, kao i u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Autonomija Vojvodine je mnogo više od odluke o zastavi – ona podrazumeva jake institucije, ekonomski razvoj, brigu o resursima i bogatstvu i kvalitetniji život Vojvođanki i Vojvođana.

Narodni poslanici, kojima Vojvodina nije samo geografska odrednica, već ključna vrednost i cilj, i kojima su vojvođanske pruge i putevi važniji od beogradskog metroa, moraju da predstavljaju glas Vojvodine. Oni će u Skupštinu doneti zastavu Vojvodine, i sa njom pitanja vodosnadbevanja njenih građana, zabrane seče šuma, fiskalne decentralizacije, bezbednosti građana, većih subvencija za paore i ulaganja u sela. Oni će se u Skupštini Srbije iskreno boriti za bolji život Vojvođana.

Na dan kada obeležavamo punoletstvo naše vojvođanske zastave poručujemo – autentične predstavnike Vojvodine moramo da vratimo u parlament!


Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Odbori LSV | Subota, 07. 05. 2011. | Komentara: 0

Zrenjaninci organizovali akciju povodom Dana pobede nad fašizmom

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovala je akciju povodom obeležavanja 9. maja, Dana pobede nad fašizmom i Dana Evrope. Aktivistkinje i aktivisti skrenuli su pažnju da fašizam danas možemo da prepoznamo kroz učestale pojave diskriminacije, u manifestacijama punim nasilja i mržnje, kao i kroz slučajeve progona i rasizma.
Izjave | Subota, 07. 05. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: LSV neće podržati zakon o Dvorskom kompleksu

NOVI SAD - Karađorđevići i Dedinje podelili su vladajuću koaliciju u kojoj su brojni protiv toga da nekadašnji kraljevski dvor bude besplatno dat na koriščenje princu Aleksandru i njegovoj porodici, kako to piše u Predlogu zakona o Dvorskom kompleksu, javlja Nacionalni građanski. Portparloka Lige socijaldemoktrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, kaže za taj list da s obzirom da Srbija nije monarhija, LSV neće podržati ovaj zakon.
Omladina LSV | Petak, 06. 05. 2011. | Komentara: 0

1000 balona povodom Dana pobede nad fašizmom

NOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine obeležiće u nedelju 8. maja Dan pobede nad fašizmom puštanjem 1000 balona u centru Novog Sada. Tim povodom LSVO će najpre organizovati uličnu akciju u Zmaj Jovinoj ulici ispred broja 19. sa početkom u 12 časova.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook