Zaštitićemo Žarka Zrenjanina i grad Zrenjanin

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 18. 05. 2018. | Komentara: 0

Zaštitićemo Žarka Zrenjanina i grad Zrenjanin

Novi Sad, 18. maj 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje vandalsku akciju prelepljivanja spomenika narodnog heroja Žarka Zrenjanin.

LSV

Spomenik, koji se nalazi u samom centru Zrenjanina, prelepljen je jutros plakatima na kojima piše 'Petrovgrad NIKADA Zrenjanin' sa potpisom organizacije Srbska akcija. Ova ekstremno desna grupa nedavno je organizovala pomen predsedniku fašističke Vlade Srbije u Drugom svetskom ratu Milanu Nediću.

Najnoviji postupak ekstremista otvoreni je poziv na obračun sa idejom antifašizma. Danas je na meti bila uspomena na Žarka Zrenjanina, a sutra će napadati građane na ulici.

Liga socijaldemorkata Vojvodine očekuje brzu reakciju nadležnih organa i sankcionisanje pojedinaca.

Zaštitićemo uspomenu na narodnog heroja Žarka Zrenjanina. Zaštitićemo Zrenjanin!

Potpredsednik
Izvršnog odbora Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Izjave | Subota, 25. 05. 2013. | Komentara: 0

Poslanici da ohrabre građane na Kosovu

NOVI SAD - Narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Karolj Čizik izjavio je juče da ima utisak da je narod na Kosovu upao u letargiju i da je zadatak narodnih poslanika da im pruže podršku.
Saopštenja | Subota, 25. 05. 2013. | Komentara: 0

LSV ponovo podnela inicijativu za produženje Zakona o lustraciji

NOVI SAD – Za manje od 20 dana, 11. juna 2013. godine ističe Zakon o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatiji kao Zakon o lustraciji.
Događaji | Petak, 24. 05. 2013. | Komentara: 0

Slaviša Grujić uručio nagrade Zlatno pero

NOVI SAD - Potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić uručio je „Zlatno pero“ - najznačajnije novinarsko priznanje Društva novinara Vojvodine, ovogodišnjim dobitnicima: Irini Hardi Kovačević, Jovanu Vaviću, Jovanu Smederevcu, Arok Ferencu, Borislavu Bogdanoviću i Anđelku Erdeljaninu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook