Zašto država toleriše ekstremističke grupe

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 04. 04. 2018. | Komentara: 0

Zašto država toleriše ekstremističke grupe

Novi Sad, 04. april 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje uništavanje table na ulazu u prostorije Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

LSV

Tabla i sanduče Nezavisnog društva novinara Vojvodine prelepljeni su nacionalističkim parolama na srpskom i engleskom jeziku.

Ovakvi incidenti dešavaju se veoma često, a državni organi ne čine ništa da ih spreče i sankcionišu počionioce.

Politika tolerisanja grupa desnih ekstremista je u Srbiji postala svakodnevna pojava, a ne postoje ni naznake da će se odnos države prema ovom problemu promeniti.

Od parola i uvredljivih natpisa do zločina put je veoma kratak, a pogromi u Drugom svetskom rati i sukobima u bivšoj Jugoslaviji to jasno pokazuju.

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da nadležni organi počnu da rade svoj posao. 

Dosadašnje ćutanje je bilo i protivustavno i protivzakonito!

Potpredsednik
Izvršnog odbora Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Najave | Utorak, 22. 03. 2011. | Komentara: 0

Najava tribine

NOVI SAD - Tribina Saveta za zdravstvo Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad pod nazivom "Rak kože - rizik, faktori, mere preventive" održaće se u utorak 29. marta 2011. godine, u 19 časova, u prostorijama mesne zajednice "Klisa", ulica Savska 27.
Izjave | Utorak, 22. 03. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Nema razloga da menjamo svoja dva člana vlade

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine zadovoljna je radom dvojice svojih predstavnika u pokrajinskoj vladi i ostaje pri stavu da oni nastave rad i u novom "redukovanom" sastavu kabineta predsednika Bojana Pajtića, izjavila je danas Tanjugu portparolka LSV Aleksandra Jerkov.
Izjave | Utorak, 22. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Kancelarija Vojvodine u Briselu zavisi od Vlade Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je danas da se ne zna tačan datum otvaranja Kancelarije Vojvodine u sedištu EU u Briselu, jer za to još nije dobijena saglasnost Vlade Srbije, kako je to predviđeno propisima, prenosi RTV.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook