Zašto građani cele Srbije da plaćaju kredit za Beogradski metro?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 22. 10. 2024. | Komentara: 0

Zašto građani cele Srbije da plaćaju kredit za Beogradski metro?

Novi Sad, 22. oktobar 2024 – Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je najnovije zaduživanje Srbije kod nemačke Dojče banke skandalozno, ali i duboko protivustavno.

LSV

Vlada Republike Srbije usvojila je nedavno Predlog zakona o potvrđivanju ugovora o kreditnom aranžmanu koji je potpisan sa filijalom Dojče banke u Hong Kongu. Ovaj kredit u iznosu od 178.382.740 evra predviđen je kao deo sredstava za izgradnju prve faze Beogradskog metroa.

Poznato je da se svaki kredit skupo vraća, a ovaj će godinama vraćati svi građani Srbije, a ne samo Beograda čija se podzemna železnica gradi.

Po ko zna koji put se pokazuje da osiromašeni ostatak Srbije plaća za velike investicione aktivnosti u glavnom gradu.

A u Vojvodini je u toku 2023. počupano 425 kilometara železničke pruge i prodato kao staro gvožđe.

Zar nije bilo dovoljno što je letos vlast opredelila po 20.000 dinara za početak nove školske godine, samo za roditelje dece u Beogradu?

U trenutku kada 800.000 građana Vojvodine nema ispravnu pijaću vodu, kada sela nestaju, subvencije za poljoprivrednike su među najnižim u Evropi, a škole u mnogim, posebno manjim mestima, ne odgovaraju potrebama modernog vremena, Vlada Srbije, ponovo, uzima iz džepova građana i gradi u sredini koja je već daleko najbogatija u zemlji.

Podsećamo da ovakvo postupanje vlasti dovodi do kršenja člana 21. Ustava Srbije koji kaže da je zabranjena diskriminacija, a da su svi građani jednaki.

Nažalost, nisu!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI uputiće dopis Savetu Evropi, koji je usvojio Evropsku povelju o lokalnoj samoupravi, a Srbija se njenom ratifikacijom zakonski obavezala na njeno poštovanje i tražiti analizu postupanja naše države.

Jasno je da se Srbija, prema lokalnim samouprava koje su izvan Beograda, ponaša krajnje maćehinski i da diskriminiše njene građane.

Tražimo da prestane kršenje Ustava Srbije i drugih zakonskih propisa i da svi građani Srbije, najzad, budu ravnopravni.

Jan Gages
član Izvršnog odbora
Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI
i odbornik u Skupštini opštine Kovačica




Edukacija LSV | Sreda, 15. 09. 2010. | Komentara: 0

Instruktaža za kampanju od vrata do vrata

Trenerice i treneri Centra za edukaciju LSV održali su niz intruktaža za aktiviste stranke koji su učestvovali u kampanji ‘Od vrata do vrata' od marta do novembra 2010. godine. U instruktaži su učestvovali: Nataša Lalić, Ana Kandić, Dragana Dukić, Goran Veselinović, Nenad Vezmar, Miodrag Mitrić, Miloš Veselinov, Nebojša Mudrinski i Vladimir Ivančević.
Edukacija LSV | Subota, 04. 09. 2010. | Komentara: 0

Seminar za tehničke sekretare i sekretarke zaposlene u LSV i portparole

U Novom Sadu, 4. septembra 2010. godine održan je jednodnevni seminar za tehničke sekretare i sekretarke zaposlene u LSV i portparole a u organizaciji Centra za edukaciju LSV. Četrdeset troje zaposlenih u Sekratarijatu LSV i portparola lokalnih odbora,
Edukacija LSV | Nedelja, 15. 08. 2010. | Komentara: 0

Edukacija predsednika i predsednica GrO/OO LSV

Nakon seminara "Motivacija", za predsednike i predsednice gradskih i opštinskih odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine, Centar za edukaciju LSV (Ce LSV) organizovao je još jednu edukaciju. Nakon uvodne reči Maje Sedlarević, potpredsednice Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV (IO GO LSV),



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook