Zašto RTS prenosi međunarodne nastupe samo beogradskih klubova?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 26. 07. 2024. | Komentara: 0

Zašto RTS prenosi međunarodne nastupe samo beogradskih klubova?

Novi Sad, 26. jul 2024 – Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI postavlja pitanje rukovodstvu javnog medijskog servisa Srbije, odnosno RTS-u – zašto državna medijska kuća juče nije prenosila fudbalske utakmice naših predstavnika u takmičenjima UEFA?

LSV

Brojni građani se pitaju zašto su utakmice Crvene zvezde ili Partizana bitnije od onih koje igraju Vojvodina ili Radnički iz Kragujevca. Zar su bitni samo klubovi iz glavnog grada, a oni iz Vojvodine ili Šumadije, čak i ako igraju protiv slavnog Ajaksa iz Amsterdama, nisu.

Naravno, nama je jasno da je ovo samo još jedna u nizu slika stroge centralizacije Srbije, u kojoj se guši sve ono što se nalazi izvan glavnog grada.

Gospodo sa RTS-a, Ustav Srbije garantuje jednakost svih njenih građana. Očekujemo da to shvatite i prestanete da o događanjima izvan glavnog grada informišete samo kada su seoski vašari, dani piva, šljive ili nekakva tragedija.

RTS je i naša medijska kuća!

Aleksandar Marton
portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI 



Izjave | Ponedeljak, 27. 06. 2011. | Komentara: 0

Elektronski sistem u Skupštini grada Novog Sada

NOVI SAD - Novi sistem elektronskog glasanja i elektronskog vođenja sednica Skupštine grada predstavljen je danas novinarima u Velikoj sali gradskog parlamenta, a predsednik novosadske Skupštine Aleksandar Jovanović ocenio je uvođenje ovakvog sistema kao dobru stvar za lokalni parlament.
Iz medija | Subota, 25. 06. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Svojina Vojvodine - veliki politički problem

NOVI SAD - Izrada zakona o javnoj svojini privedena je kraju i taj akt bi pred poslanicima mogao da se nađe pre letnje pauze u radu Skupštine Srbije - izjavio je Bojan Kostreš predsednik radne grupe Vlade Srbije koja radi na tekstu tog zakona.
Izjave | Subota, 25. 06. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Čim pomenem vojvođanske pare počnu napadi

NOVI SAD - Kada ja kažem, dobro, kako bi bilo da se vrate malo pare AP Vojvodini, njena imovina i tako dalje, onda počinju napadi. To je vele protivustavno. A jel u skladu sa Ustavom da državna preduzeća imaju svoju slavu " upitao je sinoć u emisji Problem na RTV Studio B, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook