Zašto RTS prenosi međunarodne nastupe samo beogradskih klubova?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 26. 07. 2024. | Komentara: 0

Zašto RTS prenosi međunarodne nastupe samo beogradskih klubova?

Novi Sad, 26. jul 2024 – Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI postavlja pitanje rukovodstvu javnog medijskog servisa Srbije, odnosno RTS-u – zašto državna medijska kuća juče nije prenosila fudbalske utakmice naših predstavnika u takmičenjima UEFA?

LSV

Brojni građani se pitaju zašto su utakmice Crvene zvezde ili Partizana bitnije od onih koje igraju Vojvodina ili Radnički iz Kragujevca. Zar su bitni samo klubovi iz glavnog grada, a oni iz Vojvodine ili Šumadije, čak i ako igraju protiv slavnog Ajaksa iz Amsterdama, nisu.

Naravno, nama je jasno da je ovo samo još jedna u nizu slika stroge centralizacije Srbije, u kojoj se guši sve ono što se nalazi izvan glavnog grada.

Gospodo sa RTS-a, Ustav Srbije garantuje jednakost svih njenih građana. Očekujemo da to shvatite i prestanete da o događanjima izvan glavnog grada informišete samo kada su seoski vašari, dani piva, šljive ili nekakva tragedija.

RTS je i naša medijska kuća!

Aleksandar Marton
portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI 



Izjave | Nedelja, 27. 03. 2011. | Komentara: 0

Čanak i Cvetković se dogovorili oko izrade zakona o imovini Vojvodine

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastao se danas sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem u Beogradu kako bi razgovarali o usvajanju zakona o imovini Vojvodine i lokalnih samouprava, kao i finansiranju Pokrajine. Nakon razgovora, Čanak je novinarima rekao da je, nakon što je završena rekonstrukcija Vlade, vreme da i pitanja imovine pokrajine dođu na dnevni red i naglasio da su za Vojvodinu značajna tri zakona: Zakon o imovini Vojvodine, Zakon o imovini lokalne samouprave i Zakon o finansiranju Vojvodine.
Edukacija LSV | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Žene mogu sve, samo im treba pružiti podršku

Seminarom "Žene mogu sve", koji je poslednjeg vikenda juna održan u Subotici, nastavljeno je sa edukacijom kandidata i kandidatkinja za lokalne izbore. Seminar je organizovao Centar za edukaciju LSV, uz pomoć Nacionalnog demokratskog instituta (NDI). Trening su izvele Ana Kandić i Nataša Lalić, zajedno sa Mirjanom Barbulović i Milošem Milovanovićem (NDI).
Izjave | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: LSV insistira na otvaranju kancelarije Vojvodine u Briselu još od usvajanja Statuta

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov izjavila je za današnju Pravdu da je LSV na otvaranju kancelarije u Briselu insistirala od usvajanja Statauta AP Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook