Zašto se ne uklanja provokativni transparent ispred zgrade MIP-a?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 03. 02. 2019. | Komentara: 0

Zašto se ne uklanja provokativni transparent ispred zgrade MIP-a?

Novi Sad, 03. februar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pita ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića da li je on autor transparenta koji se mesecima, uz povremene prekide, nalazi razapet ispred njegovog ministatstva? Na provokatorskom transparentu piše: „Ako Kosovo nije Srbija, ni Republika Srpska nije Bosna!“. Pored natpisa je ruska zastava.

LSV

Pitamo Ivicu Dačića da li je to politika koju kao ministar spoljnih poslova zastupa? Da li je priča o „korekciji granica“ između Srbije i Kosova samo uvod u novi sukob u Bosni i Hercegovini? Ako ne stoji iza navedenog transparenta i ratnohuškačke poruke koja se iza njega krije, pitamo zbog čega kontroverzni transparent nije uklonjen?

Ako o zgradu Ministarstva spoljnih poslova Srbije, u ulici Kneza Miloša, svako može da kači poruke koje želi, LSV pita Ivicu Dačića da li će ispred ulaza u svoje ministarstvo dopustiti transparent sa natpisom: Ovo nije Rusija!

Transparent sa navedenom porukom LSV će doneti već sledeće nedelje i razapeti preko postojećeg, ako on ne bude uklonjen.

dr Milivoj Bešlin
član Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Iz medija | Utorak, 16. 08. 2011. | Komentara: 0

Prilikom ulaska u EU granice nestaju

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i republički poslanik Nenad Čanak ocenio je da je antievropska kampanja koju ovih dana u Srbiji vode i visoki državni zvaničnici " u službi predstojeće izborne kampanje. On je istakao i da "mudra politika ne bi trebalo da podiže tenzije oko Kosova, već da ih spušta", te da se ide ka rešenju koje bi u fokusu imalo interes građana, a ne interes vladajuće elite.
Iz medija | Utorak, 16. 08. 2011. | Komentara: 0

Kostreš predao premijeru radnu verziju zakona o javnoj svojini

BEOGRAD - Današnja Politika piše da je juče kasno popodne u kabinet premijera Mirka Cvetkovića stigao je predlog radne verzije zakona o javnoj svojini. Kako se navodi čitav posao završio je predsedavajući Radne grupe i zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš koji sam tekst nije usaglašavao sa članovima Radne grupe već sa sagovornicima koje su delegirale članice vladajuće koalicije.
Odbori LSV | Utorak, 16. 08. 2011. | Komentara: 0

Zrenjaninski ligaši u akciji

ZRENJANIN - Dragan Nedeljkov, predsednik IO GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu, istakao je na današnjoj konferenciji za novinare značaj decentralizacije kulture i potrebu da se raznovrsni sadržaji, namenjeni, pre svega najmlađima, održavaju i u manjim naseljenim mestima. Dobar primer za to je i najnovija akcija LSV, pod nazivom "Deca su budućnost".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook