Zašto se ne uklanja provokativni transparent ispred zgrade MIP-a?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 03. 02. 2019. | Komentara: 0

Zašto se ne uklanja provokativni transparent ispred zgrade MIP-a?

Novi Sad, 03. februar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pita ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića da li je on autor transparenta koji se mesecima, uz povremene prekide, nalazi razapet ispred njegovog ministatstva? Na provokatorskom transparentu piše: „Ako Kosovo nije Srbija, ni Republika Srpska nije Bosna!“. Pored natpisa je ruska zastava.

LSV

Pitamo Ivicu Dačića da li je to politika koju kao ministar spoljnih poslova zastupa? Da li je priča o „korekciji granica“ između Srbije i Kosova samo uvod u novi sukob u Bosni i Hercegovini? Ako ne stoji iza navedenog transparenta i ratnohuškačke poruke koja se iza njega krije, pitamo zbog čega kontroverzni transparent nije uklonjen?

Ako o zgradu Ministarstva spoljnih poslova Srbije, u ulici Kneza Miloša, svako može da kači poruke koje želi, LSV pita Ivicu Dačića da li će ispred ulaza u svoje ministarstvo dopustiti transparent sa natpisom: Ovo nije Rusija!

Transparent sa navedenom porukom LSV će doneti već sledeće nedelje i razapeti preko postojećeg, ako on ne bude uklonjen.

dr Milivoj Bešlin
član Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Izjave | Utorak, 26. 07. 2011. | Komentara: 0

Trafo-stanice vratiti Vojvodini

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da se amandmanskim izmenama predloga zakona o energetici trafo-stanice vrate u vlasništvo Vojvodine. Portparolka i narodna poslanica LSV Aleksandra Jerkov rekla je danas za Dnevnik, da će odluka LSV o tome da li će glasati za ovaj zakon zavisiti od dva amandmana kojima se reguliše ova problematika.
Iz medija | Nedelja, 24. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina bi bolje upravljala železnicom

NOVI SAD - Predsednik radne grupe za izradu zakona o javnoj svojini, Bojan Kostreš, danas je za Dnevnik ponovio da još uvek nema političke saglasnosti o tome koja bi sve imovina trebalo da se vrati Vojvodini.
Iz medija | Nedelja, 24. 07. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Goniti zločince do sudnjeg dana

BEOGRAD - Komentarišući oslobađajuću presudu Šandoru Kepiru, koja je izazvala žestoke reakcije kako u Srbiji, tako i u svetu, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak je za današnji NIN istakao da je bio užasnut presudom.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook