Zašto su fasade u Beogradu bitnije od pijaće vode u Vojvodini?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 18. 03. 2021. | Komentara: 0

Zašto su fasade u Beogradu bitnije od pijaće vode u Vojvodini?

Novi Sad, 18. mart 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pita predsednicu Vlade Republike Srbije Anu Brnabić zašto su fasade beogradskih zgrada važnije od rešavanja problema u drugim krajevima države.

LSV

Mediji su preneli da je Vlada uplatila iz svoje tekuće budžetske rezerve 240 miliona dinara u bedžet grada Beograda.

Kabinet premijerke Brnabić nije jasno ukazao na razloge ove pomoći, ali su funkcioneri grada Beograda javno saopštili da se radi o sredstvima namenjenim za uređenje fasada beogradskih zgrada.

U trenutku kada građani Vojvodine i drugih krajeva Srbije na svojoj koži osećaju katastrofalne posledice centralizacije, ovakva dotacija najbogatijoj sredini u Srbiji je i više nego sramotna.

LSV podseća premijerku Brnabić da 700.000 građana Vojvodine nema zdravu pijaću vodu, da poljoprivrednici nemaju subvencije koje mogu da obezbede normalan život, da sela u svim krajevima Srbije nestaju. 

Očekujemo da čujemo zašto su fontane, neboderi ili fasade bitnije od života građana Srbije koji žive u Žitištu, Žablju, Topoli ili Prijepolju.

Tražimo da Vlada Srbije na svojoj prvoj sednici kolektivno pristupi čitanju Ustava naše države i da, najzad, shvati da su svi građani Srbije jednaki.

Nije Srbija samo grad Beograd. Pročitajte Ustav i počnite da ga poštujete.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Sreda, 07. 08. 2024. | Komentara: 0

Ministarka Zavetnica nedostojna i nesposobna

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOÐANI zahteva ostavku ministarke za brigu o porodici i demografiju Milice Ðurđević Stamenkovski zbog lažnog predstavljanja formalnog obrazovanja.
Saopštenja | Ponedeljak, 05. 08. 2024. | Komentara: 0

Obeležena 308. godišnjica Petrovaradinske bitke

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI i odbornica u Skupštini grada Novog Sada Maja Mrnuštik prisustvovala je danas obeležavanju 308. godišnjice Petrovaradinske bitke, u kojoj je saveznička vojska, pod vođstvom princa Eugena Savojskog, porazila Osmanlije i sprečila njihovo napredovanje u Evropu.
Odbori LSV | Ponedeljak, 05. 08. 2024. | Komentara: 0

Realizacija budžeta nedomaćinska, nije rešeno pitanje pijaće vode, niti ostali problemi koji muče Zrenjanince

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI na današnjoj sednici Skupštine grada kritikovali su realizaciju budžeta za prethodnu godinu, jer je procenat izvršenja pokazatelj da aktuelna gradska vlast naš grad ne vodi domaćinski. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook