Zašto u Vojvodini nema aerodroma?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 30. 06. 2020. | Komentara: 0

Zašto u Vojvodini nema aerodroma?

Novi Sad, 30. jun 2020 - Liga socijaldemorkata Vojvodine i Vojvođanski front izražavaju nezadovoljstvo zbog činjenice da na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine ne postoji ni jedan jedini aerodrom namenjen za komercijalne letove.

LSV

Mediji su jutros javili da je put Beča odleteo putnički avion sa aerodroma „Morava“ u Kraljevu. Ova linija će biti redovna.  Posle Beograda i Niša, Kraljevo je treća sredina u Srbiji koja će imati aerodrome namenjene za komercijalni saobraćaj. 

Sa druge strane, Vojvodina i dalje nema nijedan aerodrom, bez obzira na kvalitetne infrastrukturne mogućnosti koje postoje u Vršcu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Subotici. 

LSV smatra da je ovo samo još jedan od dokaza katastrofalnog odnosa vlasti prema Vojvodini i njenim građanima. 

Saobraćajna infrastruktura Vojvodine već godinama se zapostavlja. 

Auto-putevi se najmanje grade u Vojvodini, železnička mreža veoma loše funkcioniše, a avio saobraćaj uopšte ne postoji. 

Stroga centralizacija uništava Vojvodinu. 

Vreme je da takva politika postane prošlost. 


Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Iz medija | Subota, 24. 03. 2012. | Komentara: 0

Privući investitore

PANČEVO - Predsednica Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Pančevo Marinika Čobanu, odgovarajući na pitanje „Kako smanjiti nezaposlenost?“, za Blic je izjavila da je za povećanje zaposlenosti potrebno privući investitore.
Iz medija | Subota, 24. 03. 2012. | Komentara: 0

Radikalka zadužila grad

NOVI SAD - Kada je Maja Gojković kao radikalska gradonačelnica 2004. došla na vlast u Novom Sadu, u gradskoj kasi je bio sačuvan novac i sva javna preduzeća su poslovala sa dobitkom, a u momentu kada su SRS i DSS otišle s vlasti, posle maja 2008, Novi Sad i sva javna preduzeća su bila u gubitku.
Izjave | Subota, 24. 03. 2012. | Komentara: 0

Održati kurs evropskih integracija

NOVI SAD – Izlazimo na republičke izbore u koaliciji sa Demokratskom strankom iz razloga što smatramo da je obaveza Lige socijaldemokrata Vojvodine da pomogne svakome ko može da pobedi koaliciju okupljenu oko Srpske napredne stranke na narednim izborima – rekla je sinoć u emisiji Problem na Studiju B portparolka LSV i kandidatkinja Lige za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook