Zašto vlastima u Srbiji nije jasno da je Kosovo nezavisna država?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 05. 07. 2019. | Komentara: 0

Zašto vlastima u Srbiji nije jasno da je Kosovo nezavisna država?

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da mu nije jasno kako vlastima u Srbiji nije jasno da je Kosovo nezavisna država, te da ne smemo više glavu gurati u pesak i praviti se da je situacija drugačija.

LSV

- Nije mi više jasno, zaista, kako vlastima u Srbiji nije jasno da je Kosovo nezavisna država, odnosno da je priznata i od SAD i većine zemalja Evropske unije, kao i da se svi oni prema Kosovu ponašaju kao prema nezavisnoj državi. To je jednostavno činjenica, i mi ne možemo i ne smemo više gurati glavu u pesak i praviti se kao da je situacija drugačija – kazao je Kostreš za Danas komentarišući vest da su Albanija i Kosovo potpisali sporazum kojim se ujedinjuju diplomatska predstavništva.

 (SzILSV, 05.07.2019)



Odbori LSV | Utorak, 22. 01. 2013. | Komentara: 0

Selektivno poštovanje vojvođanskih simbola u Zrenjaninu

ZRENJANIN – Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin pozdravila je današnje vraćanje zastave AP Vojvodine na zrenjaninsku Gradsku kuću, ističući da joj je drago da je predsednik Skupštine grada uvideo značaj poštovanja vojvođanskih simbola i održao svoju reč, datu prošle nedelje.
Izjave | Utorak, 22. 01. 2013. | Komentara: 0

Da li će MUP reagovati zbog šaranja tabli u Bikić Dolu?

NOVI SAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Olena Papuga postavila je danas pitanje Ministarstvu unutrašnjih poslova i ministru policije Ivici Dačiću da li to ministarstvo sankcioniše vandalizam u Republici Srbiji.
Odbori LSV | Utorak, 22. 01. 2013. | Komentara: 0

Matić: Zrenjanin treba decentralizovati

ZRENJANIN - Kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u Skupštini AP Vojvodine mr Vojislav Matić ukazao je na današnjoj konferenciji za novinare na dodatno centralizovanje grada Zrenjanina, koje je sprovedeno od 6.jula.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook