Zaustaviti divljanje ekstremista

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 10. 04. 2013. | Komentara: 0

Zaustaviti divljanje ekstremista

NOVI SAD, 10. april - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje uništavanje trojezične table u selu Torak, u opštini Žitište. Na taj način, šalje se vrlo teška i uznemirujuća poruka rumunskoj nacionalnoj zajednici, ali i svim ostalim zajednicama u Vojvodini, zbog čega LSV zahteva hitno hapšenje i sankcionisanje počinilaca.

LSV

Podsetimo, takva je poruka prethodno poslata krajem januara šaranjem table na rusinskom jeziku u mestu Bikić Do u opštini Šid, te kidanjem table na zgradi Slovačkog kulturnog centra „Pavel Jozef Šafarik“ u Novom Sadu.

Šta će država učiniti povodom ovih sve učestalijih širenja nacionalne mržnje? Šta će učiniti u sveobuhvatnoj borbi protiv ekstemističkih grupa?

U samom biću Vojvodine je međunacionalna tolerancija, suživot i poštovanje različitosti.

Ako izostane jača osuda i kazna za širenje nacionalne mržnje, bojimo se da će se divljanje ekstremista nastaviti i da će posledice biti sve gore.


Aleksandar Marton,
pokrajinski poslanik LSV
u Skupštini AP Vojvodine



Odbori LSV | Ponedeljak, 28. 11. 2011. | Komentara: 0

Ligaši izdejstvovali saobraćajni poligon za decu

NOVI SAD - Na osnovu inicijative Mesnog odbora „Sava Kovačević“ Gradskog odbora LSV Novi Sad napravljen je saobraćajni poligon u tom kvartu.
Odbori LSV | Ponedeljak, 28. 11. 2011. | Komentara: 0

Prevazići političke razlike zarad trudnica

MUŽLJA – Trudnoća, njeno održavanje  i period posle porođaja ne mogu biti tretirani kao bolest, pa se ni odsustvo žene sa posla zbog toga ne može tretirati kao bolovanje, ocenio je juče potpredsednik GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Tibor Vaš.
Omladina LSV | Ponedeljak, 28. 11. 2011. | Komentara: 0

Mladi moraju učestvovati u donošenju odluka

ZRENJANIN - Današnjom akcijom pod nazivom „Budi deo naše kuće" članice i članovi Omladine GrO LSV Zrenjanin ukazali su na položaj mladih u Srbiji, kao i na to da rešavanje problema mladih nije moguće bez njihovog učešća u procesu donošenja odluka koje ih se tiču.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook