Zaustaviti divljanje ekstremista

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 10. 04. 2013. | Komentara: 0

Zaustaviti divljanje ekstremista

NOVI SAD, 10. april - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje uništavanje trojezične table u selu Torak, u opštini Žitište. Na taj način, šalje se vrlo teška i uznemirujuća poruka rumunskoj nacionalnoj zajednici, ali i svim ostalim zajednicama u Vojvodini, zbog čega LSV zahteva hitno hapšenje i sankcionisanje počinilaca.

LSV

Podsetimo, takva je poruka prethodno poslata krajem januara šaranjem table na rusinskom jeziku u mestu Bikić Do u opštini Šid, te kidanjem table na zgradi Slovačkog kulturnog centra „Pavel Jozef Šafarik“ u Novom Sadu.

Šta će država učiniti povodom ovih sve učestalijih širenja nacionalne mržnje? Šta će učiniti u sveobuhvatnoj borbi protiv ekstemističkih grupa?

U samom biću Vojvodine je međunacionalna tolerancija, suživot i poštovanje različitosti.

Ako izostane jača osuda i kazna za širenje nacionalne mržnje, bojimo se da će se divljanje ekstremista nastaviti i da će posledice biti sve gore.


Aleksandar Marton,
pokrajinski poslanik LSV
u Skupštini AP Vojvodine



Izjave | Utorak, 22. 11. 2011. | Komentara: 0

Čavoški, Marković i Lončar nezavisni eksperti?!

NOVI SAD - Poslanica i portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas da sumnja da će sutrašnja rasprava u Ustavnom sudu Srbije o oceni ustavnosti Zakona o utvrdjivanju nadležnosti Vojvodine biti nezavisna, a odluka suda merodavna i u skladu sa Ustavom Srbije, s obzirom na to ko je pozvan na raspravu.
Odbori LSV | Utorak, 22. 11. 2011. | Komentara: 0

“Biti ili ne biti dete”

ZRENJANIN - Savet za socijalnu politiku GrO LSV Zrenjanin organizovaće tribinu „Biti ili ne biti dete“, posvećenu Prednacrtu novog Građanskog zakonika, koji, između ostalog, uređuje porodične odnose, najavila je predsednica tog saveta Aleksandra Khalaf.
Događaji | Utorak, 22. 11. 2011. | Komentara: 1

Ukinuti slavu Novog Sada

NOVI SAD - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine dostavila je predsedniku Skupštine grada  predlog da se dnevni red naredne sednice gradskog parlamenta dopuni sa tačkom o ukidanju slave Grada Novog Sada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook