Zaustaviti poslodavce koji traže obećanje da radnica neće rađati

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Nedelja, 06. 03. 2011. | Komentara: 0

Zaustaviti poslodavce koji traže obećanje da radnica neće rađati

Novi Sad, 06. mart - Forum žena LSV poziva nadležne da hitno preduzmu sve mere kako bi se odmah zaustavila praksa nekih poslodavaca koji mlade žene prilikom primanja u radni odnos uslovljavaju obećanjem da neće rađati.

Jednako intenzivno primećuje se i da poslodavci kandidatkinjama koje su već majke i supruge, to računaju kao minus.

U državi koja ima toliki problem sa belom kugom, ovakva praksa je više od bahatosti i zahteva odlučnu reakciju svih koji brinu o zaštiti ljudskih, građanskih, radničkih i prava žena.

Istovremeno, uprkos svim upozorenjima i protestima i dalje se dešava da rad žena nije jednako vrednovan niti plaćen kao rad muškaraca.

Sve to je samo kap u moru stvari koje pokazuju da bitka za prava žena i njihov jednak tretman sa muškarcima u Srbiji nije dobijena ni posle punog veka od osmomartovskih zbivanja u Kopenhagenu.

Forum žena
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Odbori LSV | Četvrtak, 14. 04. 2011. | Komentara: 0

Smanjiti troškove poljoprivrednika

KIKINDA - Otvarajući konferenciju za novinare koja je bila posvećena akciji Lige socijaldemokrata za ukidanje obavezne godišnje registracije traktora, predsednik Gradske organizacije LSV Kikinda Miloš Šibul rekao je da je osnovi cilj ove akcije da se smanje troškovi poljoprivrednika, koji i ovako imaju velike namete.
Izjave | Četvrtak, 14. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Dekoncentracija vlasti nije isto što i decentralizacija

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević ocenila je danas da procesi decentralizacije, regionalizacije i ravnomeran regionalni razvoj nisu isto, nego tri različita komplementarna procesa, te da je dekoncentracija vlasti o kojoj se u poslednje vreme najviše govori tek jedan od brojnih segmenata decentralizacije.
Izjave | Četvrtak, 14. 04. 2011. | Komentara: 0

Javni čas o antifašizmu i narodnooslobodilačkoj borbi

NOVI SAD - Javni čas o antifašizmu i narodnooslobodilačkoj borbi, kao i promocija publikacije "Rečnik NOB-a", održani su danas u Velikoj sali Skupštine grada. Javni čas, održan povodom obeležavanja 70-godišnjice od pokretanja antifašističke borbe u nekadašnjoj Jugoslaviji u Drugom svetskom ratu, otvorio je predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, rekavši da je "tema časa jedna od najvrednijih ideja u istoriji čovečanstva."



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook