Žene i dalje ugrožene

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Utorak, 09. 09. 2014. | Komentara: 0

Žene i dalje ugrožene

ZRENJANIN - Potpredsednica Foruma žena Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Ankica Dostanić ukazala je danas, povodom Međunarodnog dana pismenosti, da loš sistem obrazovanja i opšte društvene prilike utiču i na ugroženost žena.

LSV

Prema njenim rečima, odlazak mladih ljudi u inostranstvo, problem nepostojećih zvanja i zanimanja koja se stiču završavanjem fakulteta i koja je skoro nemoguće uskladiti sa potrebama tržišta rada, kao i gubitak samog pojma profesionalizma u najrazličitijim zanimanjima, samo su deo opšteg ambijenta u kojem je i dalje velik broj nepismenih i nekvalifikovanih ljudi.

- Ugroženost žena i dalje vodi u celokupnoj priči o pismenosti, koja bez obzira na apele, aktivizam, globalna i lokalna društvena pomeranja, i dalje ostaje gorući problem - ocenila je Ankica Dostanić.

(BILSV, 09.09.2014)




Saopštenja | Subota, 29. 10. 2011. | Komentara: 2

Konuzin da se proglasi personom non grata

NOVI SAD - Ambasador ruske federacije u Srbiji Aleksandar Konuzin je svojim nastupom na skupu Srpske napredne stranke definitivno pokazao da se Ruska federacija meša u unutrašnje stvari Srbije u nepodnošljivoj meri.
Odbori LSV | Subota, 29. 10. 2011. | Komentara: 0

Osnovana Mesna organizacija LSV u Karađorđevu

KARAĐORĐEVO - U Karađorđevu je 26. oktobra održana Osnivačka skupština Mesne organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Karađorđevo. Na teritoriji ove Mesne zajednice ima 19 članova Lige socijaldemokrata Vojvodine. Jednoglasno su izabrani za predsednika Mesne organizacije Đorđe Marjanović, a za potpredsednicu Jelena Tankosić.
Odbori LSV | Subota, 29. 10. 2011. | Komentara: 0

Finansirati projekte od kojih građani imaju koristi

SUBOTICA - Skupština Grada Subotice 27. oktobra je, na vanrednoj sednici, prihvatila Zaključke o daljem toku izgradnje kompleksa zatvorenih bazena SRC "Dudova šuma".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook