Žene i dalje ugrožene

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Utorak, 09. 09. 2014. | Komentara: 0

Žene i dalje ugrožene

ZRENJANIN - Potpredsednica Foruma žena Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Ankica Dostanić ukazala je danas, povodom Međunarodnog dana pismenosti, da loš sistem obrazovanja i opšte društvene prilike utiču i na ugroženost žena.

LSV

Prema njenim rečima, odlazak mladih ljudi u inostranstvo, problem nepostojećih zvanja i zanimanja koja se stiču završavanjem fakulteta i koja je skoro nemoguće uskladiti sa potrebama tržišta rada, kao i gubitak samog pojma profesionalizma u najrazličitijim zanimanjima, samo su deo opšteg ambijenta u kojem je i dalje velik broj nepismenih i nekvalifikovanih ljudi.

- Ugroženost žena i dalje vodi u celokupnoj priči o pismenosti, koja bez obzira na apele, aktivizam, globalna i lokalna društvena pomeranja, i dalje ostaje gorući problem - ocenila je Ankica Dostanić.

(BILSV, 09.09.2014)




Izjave | Petak, 20. 05. 2011. | Komentara: 0

Jovanović podržao osnivanje REKOM-a

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović danas je dao potpis podrške za osnivanje REKOM-a, Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o svim žrtvama ratnih zločina i drugih teških kršenja ljudskih prava počinjenih na teritoriji bivše SFRJ u periodu od 1991-2001.
Izjave | Sreda, 18. 05. 2011. | Komentara: 0

Laburisti podržali napore LSV na decentralizaciji Srbije

BEOGRAD - Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u sastavu lider LSV Nenad Čanak i portparolka i narodna poslanica Aleksandra Jerkov, sastala se danas u Narodnoj skupštini Republike Srbije sa delegacijom Laburističke partije Velike Britanije u sastavu Dejvid Vejn, ministar za Evropu u vladi u senci Velike Britanije i Nabila Satar,međunarodni sekretar Laburističke partije.
Izjave | Sreda, 18. 05. 2011. | Komentara: 0

Saradnja Rijeke i Novog Sada

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović primio je danas u novosadskom parlamentu zamenika gradonačelnika Rijeke Miroslava Matešića i člana Gradskog veća za privredu Rijeke Andriju Vitezića i sa njima razgovarao o budućoj saradnji dva grada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook