Žene i dalje ugrožene

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Utorak, 09. 09. 2014. | Komentara: 0

Žene i dalje ugrožene

ZRENJANIN - Potpredsednica Foruma žena Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Ankica Dostanić ukazala je danas, povodom Međunarodnog dana pismenosti, da loš sistem obrazovanja i opšte društvene prilike utiču i na ugroženost žena.

LSV

Prema njenim rečima, odlazak mladih ljudi u inostranstvo, problem nepostojećih zvanja i zanimanja koja se stiču završavanjem fakulteta i koja je skoro nemoguće uskladiti sa potrebama tržišta rada, kao i gubitak samog pojma profesionalizma u najrazličitijim zanimanjima, samo su deo opšteg ambijenta u kojem je i dalje velik broj nepismenih i nekvalifikovanih ljudi.

- Ugroženost žena i dalje vodi u celokupnoj priči o pismenosti, koja bez obzira na apele, aktivizam, globalna i lokalna društvena pomeranja, i dalje ostaje gorući problem - ocenila je Ankica Dostanić.

(BILSV, 09.09.2014)




Omladina LSV | Utorak, 10. 05. 2011. | Komentara: 0

Hiljadu balona za Dan pobede nad fašizmom

NOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine obeležila je danas u centru Novog Sada Dan Evrope i Dan pobede nad fašizmom. Tom prilikom pušteno je 1000 šarenih balona, a članica Izvršnog odbora Omladine LSV Tijana Eter istakla je da nas činjenica da se ta dva važna datuma obeležavaju u jednom, podseća da je borba protiv fašizma jedna od temeljnih vrednosti EU.
Izjave | Utorak, 10. 05. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Kvalitetniji zakon da se počelo na vreme

NOVI SAD - Na dnevnom redu aktuelnog zasedanje Skupštine Srbije nalazi se 17 zakonskih predloga i drugih akata, ali najveću pažnju javnosti ipak privlače predložene izmene Zakona o izboru narodnih poslanika, kojim se ukidaju blanko ostavke.
Izjave | Utorak, 10. 05. 2011. | Komentara: 0

Veliki značaj obeležavanja Dana Evrope

ZRENJANIN - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton istakao je na današnjoj konferenciji za novinare na veliki značaj obeležavanja 9.maja, Dana Evrope, koji je LSV i ove godine propratila nizom akcija i uličnih performansa, u koje se uključio veliki broj građanki i građana širom čitave Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook