Žene mogu sve!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Edukacija LSV | Utorak, 29. 11. 2011. | Komentara: 0

Žene mogu sve!

NOVI SAD - Poslednjeg vikenda u novembru Centar za edukaciju LSV u saradnji s Nacionalnim demokratskim institutom (NDI) okupio je oko dvadeset kandidatkinja za odbornička mesta u Vojvodini koje su predložene da prođu dodatnu obuku koja bi pomogla u daljem angažmanu. 

Edukacija

Seminar je nastavak junskog druženja trenerica Centra za edukaciju i aktivistkinja u lokalnim odborima Lige socijaldemokrata Vojvodine, a ticao se tema koje su se pokazale najvažnijim u ličnoj kampanji i kandidaturi svake od njih za odbornice u lokalnom parlamentu. Prof. dr Marijana Pajvančić je polaznicama ukazala na zakonske okvire rodne ravnopravnosti i pomogla u pisanju ličnih poruka u kampanji, dok je trenerica NDI Mirjana Barbulović s učesnicama razgovarala o pravilima kreiranja političke poruke. Polaznice su takođe simulirale debatu što im je pomoglo da pronađu prave reči za svoje lične kampanje.

(BILSV, 28. 11. 2011.)



Odbori LSV | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Apoteka oslobođa prostor za policiju

NOVI SAD - Selidba uprave Apoteke Novi Sad iz prostora gde treba da se otvori nova policijska ispostava kod Satelitske pijace treba da počne sledeće nedelje, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare u gradskom parlamentu predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović.
Izjave | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Predsedništvo LSV zauzeće stav o predlogu za rekonstrukciju Vlade Vojvodine

NOVI SAD - Komentarišući početak pregovora o rekonstrukciji Vlade Vojvodine, potpredsednik pokrajinske vlade Dušan Jakovljev rekao je za današnji Dnevnik da će konačan stav Lige socijaldemokrata Vojvodine o tom predlogu doneti njeno Predsedništvo.
Forum žena LSV | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Politički aktivizam i solidarnost žena

ZRENJANIN - Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovao je, povodom Dana žena tibinu o emancipaciji žena, rodnoj ravnopravnosti i ostalim pitanjima koja se bave boljim položajem i zauzimanjem što boljih pozicija u našem savremenom okruženju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook