Zid ne utiče na odnose u pokrajinskoj koaliciji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 22. 06. 2015. | Komentara: 0

Zid ne utiče na odnose u pokrajinskoj koaliciji

NOVI SAD – Komentarišući suprotstavljene stavove Lige socijaldemokrata Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara oko najave gradnje ograde protiv imigranata duž  mađarsko-srpske granice, potpredsednik LSV Branislav Bogaroški za Politiku istakao da ta priča sa ogradom na granici nije stvar SVM već vlade Mađarske, ali da svako ima pravo na svoj stav o tome - pa tako, dodaje on, i SVM.

LSV

– Nemamo mi šta da polemišemo sa stavom SVM-a. To što smo u pokrajinskoj koaliciji zajedno ne znači da oko svega imamo ista mišljenja, a jedno od njih je ovo oko migranata i ograde na granici – kaže Bogaroški, povodom izjave predsednika SVM-a
Ištvana Pastora da ta ograda neće promeniti život ”poštenih građana" jer će se granični prelazi moći prelaziti kao i do sada. Bogaroški navodi da “gospodin Pastor možda misli da je to dobro, ali ja ne vidim šta je to dobro za bilo koga".

– Tu imamo suprotne stavove, ali, bože moj, nije to jedino u čemu se razlikujemo. Ne vezujemo to za funkcionisanje pokrajinske koalicije – kaže Bogaroški.

On ne spori da su LSV i SVM donedavno imale sporove, ali tvrdi da su se oni ticali funkcionisanja pokrajinske koalicije, te da se za sporne tačke našlo rešenje.

(BILSV, 22. 06. 2015)



Odbori LSV | Petak, 27. 09. 2024. | Komentara: 0

SNS sprečava odbornike Skupštine grada Novog Sada da rade svoj posao

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik, koja je trebala da predsedava vanrednom sednicom, ističe da ih je vladajuća većina sada fizički sprečila da održe sednicu o problemu pijaće vode, jer im je to jedini preostali način da spreče razgovor o ovoj bitnoj temi.
Odbori LSV | Četvrtak, 26. 09. 2024. | Komentara: 0

Zahtevamo pomoć poljoprivrednicima zbog posledica suše

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI ponovo skreće pažnju na jedan od gorućih problema sa kojim se trenutno suočavaju građani Vojvodine – drastično smanjenje prinosa poljoprivrednih kultura usled suše. 
Saopštenja | Ponedeljak, 23. 09. 2024. | Komentara: 0

Ljudi u crnom po diktatu vlasti napadaju studente u Novom Sadu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od policije da pod hitno omogući svim studentima ulazak u zgradu Rektorata u Novom Sadu.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook