Zid ne utiče na odnose u pokrajinskoj koaliciji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 22. 06. 2015. | Komentara: 0

Zid ne utiče na odnose u pokrajinskoj koaliciji

NOVI SAD – Komentarišući suprotstavljene stavove Lige socijaldemokrata Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara oko najave gradnje ograde protiv imigranata duž  mađarsko-srpske granice, potpredsednik LSV Branislav Bogaroški za Politiku istakao da ta priča sa ogradom na granici nije stvar SVM već vlade Mađarske, ali da svako ima pravo na svoj stav o tome - pa tako, dodaje on, i SVM.

LSV

– Nemamo mi šta da polemišemo sa stavom SVM-a. To što smo u pokrajinskoj koaliciji zajedno ne znači da oko svega imamo ista mišljenja, a jedno od njih je ovo oko migranata i ograde na granici – kaže Bogaroški, povodom izjave predsednika SVM-a
Ištvana Pastora da ta ograda neće promeniti život ”poštenih građana" jer će se granični prelazi moći prelaziti kao i do sada. Bogaroški navodi da “gospodin Pastor možda misli da je to dobro, ali ja ne vidim šta je to dobro za bilo koga".

– Tu imamo suprotne stavove, ali, bože moj, nije to jedino u čemu se razlikujemo. Ne vezujemo to za funkcionisanje pokrajinske koalicije – kaže Bogaroški.

On ne spori da su LSV i SVM donedavno imale sporove, ali tvrdi da su se oni ticali funkcionisanja pokrajinske koalicije, te da se za sporne tačke našlo rešenje.

(BILSV, 22. 06. 2015)



Iz medija | Ponedeljak, 14. 03. 2011. | Komentara: 0

LSV pokreće pitanja imovine, prihoda i policijske uprave za Vojvodinu

NOVI SAD - Poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine u republičkom parlamentu podržaće najavljenu rekonstrukciju kabineta Mirka Cvetkovića kao iznuđeno rešenje, jer bi, po rečima lidera LSV Nenada Čanka, vlada koju bi formirala aktuelna opozicija bila još gora.
Izjave | Ponedeljak, 14. 03. 2011. | Komentara: 0

Odluka LSV ove nedelje

NOVI SAD - Komentarišući najavljenu rekonstrukciju Vlade Vojvodine zamenik predsednika LSV-a Bojana Kostreš rekao je za Dnevnik da će Predsedništvo o predlogu redukcije Vlade APV razgovarati tek krajem ove nedelje.
Izjave | Ponedeljak, 14. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Ne tražimo paralelnu policiju

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš istakao je danas za Večernje novosti da Liga zahtevom za osnivanjem vojvođanske uprave policije ne želi da narušava odnose u koaliciji, već da samo podseti na svoju staru ideju, od koje neće ni ubuduće odustati.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook