Žitište prihvatilo inicijativu LSV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 30. 12. 2013. | Komentara: 0

Žitište prihvatilo inicijativu LSV

ŽITIŠTE – Odbornici Skupštine opštine Žitište usvojili su inicijativu odbornika Lige socijaldemokrata Vojvodine da se svim zaposlenim trudnicama omogući puna plata tokom održavanja trudnoće.

LSVOsim toga, odbornici su podržali i inicijativu ligaša da nezaposlene trudnice dobijaju po 10.000 dinara mesečno.

Ove stavke našle su se u opštinskom budžetu za 2014. godinu koji je ovih dana usvojen.

Predstavnici OO LSV su istakli da se nadaju da će ovaj čin opštinske vlasti uticati na povećanje nataliteta u ovoj nerazvijenoj banatskoj opštini u kojoj je natalitet negativan.

 (BILSV, 30.12.2013)



Odbori LSV | Utorak, 23. 08. 2011. | Komentara: 0

Zakon o javnoj svojini put ka decentralizaciji

ZRENJANIN - Nacrt zakona o javnoj svojini, kao i javna rasprava koja mu predstoji, je veliki uspeh i realizacija 11-ogodišnje inicijative Lige socijaldemokrata Vojvodine, ocenila je danas Ivana Ludoški, članica IO GrO LSV Zrenjanin. Ona je na konferenciji za novinare podsetila da je oko suštine teksta u velikoj meri postignuta saglasnost, a da se njegova dopuna očekuje kroz javnu raspravu.
Izjave | Petak, 19. 08. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Uradili smo posao koji se čeka 11 godina

BEOGRAD - Predsednik Radne grupe za izradu zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš izjavio je sinoć u emisiji Oko na Radio televiziji Srbije da je prilikom izrade zakona bilo neophodno razgovarati direktno sa predstavnicima političkih partija da bi se izbegla situcija koju smo imali prilikom usvajanja Statuta AP Vojvodine.
Izjave | Petak, 19. 08. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Uradio sam kako je Cvetković rekao

NOVI SAD - Predsednik radne grupe za izradu zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš izjavio je za današnji Dnevnik da je pre predaje nacrta zakona o javnoj svojini imao nameru da sazove radnu grupu da bi se svi članovi mogli izjasniti o tekstu, ali da je premijer Srbije Mirko Cvetković ocenio da to nije potrebno.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook