Žreb za završna takmičenja SORV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 05. 06. 2015. | Komentara: 0

Žreb za završna takmičenja SORV

SRBOBRAN – Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu, Marinika Tepić prisustvovala je danas u Srbobranu žrebanju za završna takmičenja Sportske olimpijade radnika Vojvodine, a tom prilikom predstavljeni su i kandidati za domaćina sledećeg SORV-a - Opština Senta, Opštine Bečej i Novi Bečej u zajedništvu, kao i Opštine Žabalj i Temerin koje su takođe podnele zajedničku kandidaturu.

LSV

Tepićeva je istakla da je Sportska olimpijada radnika Vojvodine, ne samo takmičenje, već i način da vojvođanski radnici kroz sport, rekreaciju i staranje o svom zdravlju dodano upoznaju, druže i promovišu sredine iz kojih dolaze.

– Glavni cilj svih deset održanih radničkih Olimpijada, pa i ove jedanaeste u Srbobranu, jeste da se što veći broj ljudi uključi u organizovane sportske aktivnosti širom Vojvodine. Sama takmičenja koja se održavaju nisu prioritet, nego su put ka očuvanju zdravlja, podizanju radnih sposobnosti i što sadržajnijem korišćenju slobodnog vremena kroz aktivan odmor. Kao i kroz istoriju, nekada Izvršno veće, a danas Pokrajinska vlada, a naročito Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu ulagali su u infrastrukturu kako prethodnih domaćina, tako i ovogodišnjeg - opštine Srbobran – ukazala je Tepić. 

Ona je dodala da se nizom ulaganja i u razne programske aktivnosti ovdašnjih klubova i organizacija, pomoglo u stvaranju optimalnih uslova za ovu manifestaciju, ali i za sve sportiste i rekreativce iz Srbobrana kojima će trajno ostati brojni tereni koji su u međuvremenu izgradili i opremili u susret ovoj najvećoj radničkoj sportskoj manifestaciji u Vojvodini.

Pored Srbobrana kome je status domaćina SORV-a pripao po drugi put, Sportska olimpijada radnika Vojvodine održavala se i u Novom Sadu, Pančevu, Sremskoj Mitrovici, Vrbasu, Kikindi, Apatinu, Bačkoj Topoli, Adi i Bačkoj Palanci.

(BILSV, 05. 06. 2015)



Izjave | Ponedeljak, 10. 06. 2024. | Komentara: 0

Olenik: U Vojvodini je sve počelo, u Vojvodini će se i završiti

Član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik kaže da izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su „nad našim narodom počinjeni brojni i strašni zločini, da mi nismo zapodenuli ratove u svetu i da smo za agresore bili kolateralna šteta“ nije istinita.
Saopštenja | Nedelja, 09. 06. 2024. | Komentara: 0

A sada organizovati sabor za ispravnu pijaću vodu u Vojvodini

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva predsednika i premijera Srbije Aleksandra Vučića i Miloša Vučevića da posle velikog „svesrpskog“ političkog sabora, koji je juče održan u Beogradu, organizuju i sabor za ispravnu pijaću vodu, na kom bi se progovorilo o problemu vode koji ima preko 700.000 građana Vojvodine.
Saopštenja | Četvrtak, 06. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš uputio telegram ambasadorima povodom 80. godišnjice savezničkog isrkcavanja u Normandiju

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš uputio je, povodom 80. godišnjice iskrcavanja savezničkih trupa na obale Normandije, telegram ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Kanade, Australije, Belgije, Češke, Slovačke, Holandije, Grčke, Poljske i Norveške.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook