Zrenjanin najskuplji grad u Srbiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 02. 12. 2014. | Komentara: 0

Zrenjanin najskuplji grad u Srbiji

ZRENJANIN – Poslanik Lige socijaldemorkata Vojvodine u Skupštini APV i odbornik u Skupštini Grada Zrenjanina Aleksandar Marton, ukazao je na konferenciji za novinare da je Zrenjanin najskuplji grad za život u Srbiji, koja se nakon samo pola mandata vladavine SNS, našla na dnu lestvice siromašnih i zaduženih evropskih država.  

LSV
                        
– Sa potrošačkom korpom za četvoročlanu porodicu u iznosu od 74.000 dinara i istovremeno prosečnom platom malobrojnih srećnika koji imaju posao koja je za 2.000 din. niža od zvaničnog republičkog proseka Zrenjanin je najskuplji grad za život u Srbiji – upozorio je Marton. Dodao je da napredna vlast u Zrenjaninu istovremeno veoma troši.
– Ali se zato ne štedi u obećanjima: obilaznica, autoput do Beograda, Novog Sada, milionske investicije iz Kine, Izraela, Italije, Nemačke, Rusije, stotine i hiljade novih radnih mesta, investicioni bum, grad budućnosti i ostale bajke koje nanovo slušamo svakih 6 meseci, kako se već promeni i dođe novi, još napredniji gradonačelnik – naveo je Marton.
Podsetio je da se kredit od sedam miliona evra troši za uređenje Trga Republike, kojem ne fali ništa, dok se sam centar grada urušava a drugih, važnijih problema u gradu je napretek.
– Nekada veoma aktivno telo lokalne samouprave, Socijalno-ekonomski savet, uopšte ne funkcioniše. Nekada je ovo telo aktivno radilo i rešavalo goruće probleme zrenjaninskih radnika, ali danas za njegovo funkcionisanje nema zainteresovanosti – ukazao je Marton navodeći da su četiri puta odbornici LSV na sednicama gradske Skupštine  tražili informaciju o aktivnostima Saveta, ali odgovora nije bilo.
– Teško da će ga i biti. LSV zahteva raspuštanje ove loše vlasti i raspisivanje prevremenih lokalnih izbora, pre nego što se Zrenjanin potpuno devastira – zaključio je Marton.
 
(BILSV, 02. 12. 2014)



Saopštenja | Subota, 06. 07. 2024. | Komentara: 0

Srbiji je mesto u Evropskoj uniji a ne u Vučićevim mitomanskim bajkama

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od Vlade i predsednika republike Aleksandra Vučića da Srbija što pre primeni tri nove spoljnopolitičke odluke Saveta EU vezano za Ukrajinu i Severnu Koreju.
Saopštenja | Sreda, 03. 07. 2024. | Komentara: 0

Ekstremni desničar Arno Gujon krši zakone Srbije a Vlada ga nagrađuje novom funkcijom

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva nadležne organe da preispitaju rad Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, koju je do pre mesec dana vodio francuski ekstremni desničar sa našim pasošem Arno Gujon, i utvrdi njegovu odgovornost.
Izjave | Ponedeljak, 01. 07. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Postavljanjem Pahomija za mitropolita crkva uvredila svu decu i vernike

Unapređenjem Pahomija u mitropolita, Srpska pravoslavna crkva pokazala je koje vrednosti podržava, izdala je sve žrtve pedofilije i razočarala svoje vernike, kaže za Nova.rs advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook