Zrenjanincima preti opasnost od kancerogenog arsena i iz vazduha

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 18. 01. 2023. | Komentara: 0

Zrenjanincima preti opasnost od kancerogenog arsena i iz vazduha

Zrenjanin, 18. januar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje predstavnicima zrenjaninske vlasti da li za njih postoji crvena linija da počnu da brinu o zdravlju Zrenjaninaca, budući da je Zrenjanin među prvih šest mesta u zemlji po zagađenju vazduha arsenom.

LSV

Naime, rezultati Zdravstveno statističkog godišnjaka Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” pokazuju da je koncentracija arsena u vazduhu u našem gradu veća od dozvoljene što, prema navodima stručnjaka, izaziva opasnost po zdravlje dece i odraslih, a posebno zabrinjava činjenica da ova visoko toksična kancerogena materija napada organizme beba još u prenatalnom periodu i preti teškim kancerogenim oboljenjima u najmlađem uzrastu. 

Podsećamo, Liga socijaldemokrata Vojvodine je godinama unazad u više navrata na sednicama Skupštine grada upozoravala na prekomernu zagađenost vazduha i na štetnost zagađene vode budući da Zrenjanin nema ispravnu pijaću vodu već 19 godina. Ništa nije urađeno, a kako vreme prolazi situacija je sve gora i kritičnija.

Pitamo gradske čelnike šta su do sada uradili i šta planiraju da urade da se reši problem kancerogenog arsena u vazduhu. Zrenjanin više ne može da čeka, zahtevamo hitno reagovanje bez odlaganja i tražimo da nam se predoče konkretni koraci sa vremenskim okvirom.

Dejan Čapo
odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina



Izjave | Četvrtak, 26. 05. 2011. | Komentara: 0

Usvojen amandman LSV koji garantuje 30 odsto žena u parlamentu

NOVI SAD/BEOGRAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas da će usvajanje amandmana na Zakon o izboru narodnih poslanika, koji predviđa da svaki treći kandidat na izbornoj listi bude žena omogućiti da u parlamentu bude obezbeđeno prisustvo 30 odsto žena.
Odbori LSV | Četvrtak, 26. 05. 2011. | Komentara: 0

Prikupljeno više od 25.000 potpisa za ukidanje godišnje registracije traktora

SUBOTICA/BAČKA TOPOLA - Tokom akcije koju je Liga socijaldemokrata Vojvodine pokrenula u više od dve stotine mesta u pokrajini, prikupljeno je više od 25.000 potpisa za inicijativu da se ukine zakonska obaveza godišnje registracije poljoprivrednih mašina, saopštili su na današnjoj konferenciji za novinare potpredsednik gradske organizacije LSV Subotica Tibor Murenji i predsednik mesne organizacije LSV u mesnoj zajednici Novo Selo Stevan Tonković.
Izjave | Četvrtak, 26. 05. 2011. | Komentara: 0

Sada se možemo okrenuti evropskim integracijama

BEOGRAD - Hapšenje Ratka Mladića znači raskid sa prošlošću i mogućnost da se Srbija najzad okrene budućnosti, ocenio je danas lider LSV Nenad Čanak u uključenju u vesti TV Prva. Kako je naveo, sada bi na površinu, naročito kroz saradničku mrežu koja je štitila Ratka Mladića sve ove godine, trebalo da isplivaju vrlo indikativni detalji o tome ko je sve bio umešan u njegovo skrivanje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook