Zrenjaninska vlast da podnese ostavku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 16. 12. 2014. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast da podnese ostavku

ZRENJANIN – Gradski funkcioneri ni juče se nisu oglasili povodom toga što je prošle nedelje poništen tender za vodu, piše Blic, a odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine Vladimir Milošev podseća za taj list da je zrenjaninska vlast okupljena oko SNS prvo raskinula ugovor o izgradnji fabrike vode sa nemačkom Firmom "Vasertehnik", zbog čega je pokrenut i postupak međunarodne arbitraže u Vašingtonu, da bi zatim pompezno najavila rešenje problema vodosnabdevanja, već u 2015. godini, a da se sada danima krije od građana.

LSV

– Za skandalozno oboren tender najodgovorniji su kadrovi bivših radikala okupljeni oko zamenika gradonačelnika Saše Santovca – tvrdi on. Dodaje da Liga traži ostavke Gorana Tajdića, direktora JKP "Vodovod i kanalizacija", zamenika gradonačelnika Saše Santovca i kompletne zrenjaninske vlasti, jer nije ispunila nijedno obećanje iz kampanje.
– Dosta smo plaćali tuđe greške, više nemamo odakle. Procenjuje se da se na kupovinu flaširane vode u Zrenjaninu dnevno potroši 20.000 evra. Mnogi to sebi ne mogu da priušte i piju česmovaću, bez obzira na rizike po zdravlje – ističe Milošev.

(BILSV, 16. 12. 2014)



Izjave | Sreda, 27. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Ne plašim se smene

NOVI SAD - Predsednik radne grupe za pripremu zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš je povodom pojedinih izjava iz redova Demokratske stranke da bi ga trebalo smeniti i taj posao poveriti drugom, prokomentarisao za "Mađar so" da to ne smatra zvaničnom inicijativom Demokratske stranke, nego izražavanjem pojedinih mišljenja unutar te stranke.
Iz medija | Utorak, 26. 07. 2011. | Komentara: 0

Nekima iz DS nije stalo do Vojvodine

NOVI SAD - U aprilu ove godine premijer Mirko Cvetković formirao je radnu grupu za izradu zakona o javnoj svojini, i na njeno čelo je postavio mene. Već posle drugog sastanka sa članovima radne grupe shvatio sam da, iako su to vrlo stručni ljudi u oblastima koje predstavljaju, oni nemaju politički kapacitet da donesu odluke i o tome sam odmah obavestio premijera
Izjave | Utorak, 26. 07. 2011. | Komentara: 0

Usaglašena svojina lokalnih samouprava, sledi AP Vojvodina

BEOGRAD - Nacrt zakona o javnoj svojini nije, kako je bilo planirano, do 15. jula prosleđen premijeru Srbije Mirku Cvetkoviću, zbog čega poslednjih nekoliko dana u medijima mogu da se pročitaju različite optužbe na račun predsednika radne grupe za izradu tog zakona Bojana Kostreša, a pre dva dana iz vojvođanskog dela DS čula se i najava inicijative za Kostrešovu smenu sa čela grupe.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook