Zrenjaninska vlast krije prihode

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 14. 05. 2013. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast krije prihode

ZRENJANIN – Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Vladimir Milošev upozorio je opet danas da većina funkcionera zrenjaninske vlasti nije prijavila svoje prihode Agenciji za borbu protiv korupcije, što je njihova zakonska obaveza.

LSV

– To nisu učinili ni gradonačelnik, ni zamenik gradonačelnika, ni tri pomoćnika, kao ni predsednik Skupštine i njegov zamenik. Građani i građanke Zrenjanina tako i dalje ne znaju koliko izdvajaju iz sopstvenog džepa za njihove plate – rekao je Milošev na stranačkoj konferenciji za novinare i dodao da je jedan od retkih funkcionera koji je prijavio svoje prihode naveo da prima neto platu u iznosu od 107 hiljada dinara.
– To je za hiljadu dinara manje od prijavljene plate Aleksandra Vučića, prvog potpredsednika Vlade RS. Pomenuti funkcioner nije čak ni gradonačelnik, a ovolika njegova plata je rezultat povišice od 30 odsto, za koliko je vladajuća većina sama sebi podigla primanja iz gradskog budžeta na samom početku svog mandata – istakao je odbornik LSV.  Dodao je da je iz navedenog primera sasvim jasno zbog čega zrenjaninski funkcioneri ne žele javno da saopšte svoje plate i konkretne rezultate, kao i zašto se kriju od Zrenjaninaca i Zrenjaninki. Milošev je upozorio i da, dok aktuelna vlast u Zrenjaninu sebi diže primanja, statistika pokazuje da je nezaposlenost u Srednjebanatskom okrugu, u poređenju sa prošlom godinom, porasla za 4,2 odsto, a da preko hiljadu evidentiranih nezaposlenih ima visoku stručnu spremu.
– Grad je odustao od kupovine zrenjaninske pivare, uprkos obećanjima gradskih čelnika. A građani su se u prethodnom periodu naslušali obećanja i o dolasku pet investitora, o akva parku, o obilaznici, fabrici vode. Da li je sve ovo to njihovo ”pošteno, odlučno, odgovorno, disciplinovano i u službi građana” - zapitao je Milošev.

(BILSV, 14. 05. 2013.)



Izjave | Četvrtak, 14. 07. 2011. | Komentara: 0

Vraćanjem imovine kreće razvoj AP Vojvodine

NOVI SAD - Radna grupa za izradu zakona o javnoj svojini trebalo bi u petak da premijeru Mirku Cvetkoviću preda konačnu verziju nacrta ovog zakona, piše današnji NIN. Prema rečima Bojana Kostreša, predsednika Radne grupe, usaglašena su sva pitanja koja se tiču svojine lokalnih samouprava, a ono oko čega još nema saglasnosti je buduća imovina Autonomne Pokrajine Vojvodine.
Izjave | Sreda, 13. 07. 2011. | Komentara: 0

Finale Kupa Srbije može i van Beograda

NOVI SAD - Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Aleksandar Jovanović pozdravio je odluku Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije po kojoj je ostavljena mogućnost da se finale KUP-takmičenja odigra van Beograd, a gradovima i klubovima mogućnost da do 30. novembra podnesu prijavu za organizaciju finalnog meča Kupa Srbije.
Izjave | Sreda, 13. 07. 2011. | Komentara: 0

SPS mora delima dokazati sopstvenu promenu

BEOGRAD - Komentarišući izjavu Ivice Dačića da će bubnjevi Dragoljuba Đuričića vratiti SPS na vlast, portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov je za list Danas ocenila da Dragoljub Đuričić nije jedini koji je na taj način promenio mišljenje o socijalistima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook