Zrenjaninske plate i dalje padaju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 30. 08. 2016. | Komentara: 0

Zrenjaninske plate i dalje padaju

ZRENJANIN – Prema poslednjem izveštaju Regionalne privredne komore Srednjobanatskog okruga, zarade po zaposlenom u gradu Zrenjaninu za jun mesec 2016.godine iznose 60.534 dinara bruto, a neto isplaćena zarada iznosi 43.930 dinara, što je za 5,4 procenta ispod republičkog proseka, upozorio je danas redsednik Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Predrag Perkić.

 LSV

On je na konferenciji za novinare ocenio da to dokazuje da se trend opadanja prosečne zarade u Zrenjaninu nastavlja.

– Imajući u vidu i da nisu rešeni problemi sa vodosnabdevanjem, izgradnjom obilaznice, da se nastavlja odlazak mladih u veće gradove i inostranstvo, da je socijalna situacija u Zrenjaninu loša, da se ne rešavaju nagomilani problemi, odbornička grupa LSV u Skupštini grada će ponovo zatražiti promenu poslovnika i uvođenje mogućnosti održavanja tematskih skupštinskih sednica. Time želimo da ponovimo nameru da skupštini vratimo izgubljeni kapacitet odlučivanja i da aktivno uključimo stručnu i širu javnost u procese donošenja i sprovodjenja odluka lokalnog parlamenta – istakao je Perkić.
(BILSv, 30. 08. 2016)




Izjave | Subota, 14. 04. 2012. | Komentara: 1

Građani ne smeju da zaborave G17 plus

BEOGRAD – Sukob Lige socijaldemokrata Vojvodine i Ujedinjenih regiona Srbije nije nastao zbog optužbe Slobodana Maraša na račun lidera LSV Nenada Čanka, niti je posledica borbe za biračko telo, već u odnosu prema Vojvodini i u tome da u poslednjih 12 godina nije bilo veće afere u kojoj nije učestvovala G17, koja je sada promenila ime u URS i očekuje da joj sve bude zaboravljeno, ocenila je juče Aleksandra Jerkov.
Izjave | Petak, 13. 04. 2012. | Komentara: 0

Podnosimo tužbu protiv Maraša

BEOGRAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je za Press da će advokati LSV danas predati tužbu protiv funkcionera URS Slobodana Maraša.
Izjave | Petak, 13. 04. 2012. | Komentara: 1

Neophodan konsenzus za promenu Ustava

BEOGRAD – Komentarišući zbog čega političke stranke u aktuelnoj izbornoj kampanji uopšte ne govore o mogućim izmenama Ustava Srbije, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš  rekao je za list Danas da te teme nema u kampanji, jer je izmena Ustava posao oko kojeg mora da postoji širok politički konsenzus.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook