Zrenjaninske plate i dalje padaju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 30. 08. 2016. | Komentara: 0

Zrenjaninske plate i dalje padaju

ZRENJANIN – Prema poslednjem izveštaju Regionalne privredne komore Srednjobanatskog okruga, zarade po zaposlenom u gradu Zrenjaninu za jun mesec 2016.godine iznose 60.534 dinara bruto, a neto isplaćena zarada iznosi 43.930 dinara, što je za 5,4 procenta ispod republičkog proseka, upozorio je danas redsednik Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Predrag Perkić.

 LSV

On je na konferenciji za novinare ocenio da to dokazuje da se trend opadanja prosečne zarade u Zrenjaninu nastavlja.

– Imajući u vidu i da nisu rešeni problemi sa vodosnabdevanjem, izgradnjom obilaznice, da se nastavlja odlazak mladih u veće gradove i inostranstvo, da je socijalna situacija u Zrenjaninu loša, da se ne rešavaju nagomilani problemi, odbornička grupa LSV u Skupštini grada će ponovo zatražiti promenu poslovnika i uvođenje mogućnosti održavanja tematskih skupštinskih sednica. Time želimo da ponovimo nameru da skupštini vratimo izgubljeni kapacitet odlučivanja i da aktivno uključimo stručnu i širu javnost u procese donošenja i sprovodjenja odluka lokalnog parlamenta – istakao je Perkić.
(BILSv, 30. 08. 2016)




Saopštenja | Utorak, 02. 11. 2021. | Komentara: 0

Sastanak sekretarke za međunarodne odnose LSV sa predstavnicom baskijskog Državnog univerziteta

Dejana Đurđević, sekretarka za međunarodne odnose Lige socijaldemokrata Vojvodine, sastala se sa predstavnicom baskijskog Državnog univerziteta i članicom istraživačkog tima Evropskog programa za saradnju u domenu naučnih i tehnoloških istraživanja (COST), Mariom Viotom. 
Izjave | Ponedeljak, 01. 11. 2021. | Komentara: 0

Ne razumem zašto antivakseri i nadrilekari još nisu sankcionisani

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak je rekao da je optužbi da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Glini govorio koga će ubiti a koga zaklati, kao nesuvisloj neistini, dato previše prostora. On je gostujući u emisiji „Hit tvit“ na Pink televiziji rekao da se to ne vezuje samo za Hrvatsku, jer toga ima svuda. 
Iz medija | Nedelja, 31. 10. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Orkestrirana akcija svih Putinovih ljudi

Policija u Srbiji radi brzo i efikasno kada je u pitanju odbrana SPC-a i „srpskog sveta“ – zato su odmah reagovali po zamolnici MUP-a iz Crne Gore da se sasluša Nenad Čanak zbog učešća na demonstracijama na Cetinju. Međutim, već pet godina nikako da nađu Svetozara Marovića koji sa pravosnažnom presudom šeta Beogradom, iako je Crna Gora uputila već dvije zamolnice za njegovo izručenje, piše podgorička „Pobjeda“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook