Zrenjaninske plate i dalje padaju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 30. 08. 2016. | Komentara: 0

Zrenjaninske plate i dalje padaju

ZRENJANIN – Prema poslednjem izveštaju Regionalne privredne komore Srednjobanatskog okruga, zarade po zaposlenom u gradu Zrenjaninu za jun mesec 2016.godine iznose 60.534 dinara bruto, a neto isplaćena zarada iznosi 43.930 dinara, što je za 5,4 procenta ispod republičkog proseka, upozorio je danas redsednik Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Predrag Perkić.

 LSV

On je na konferenciji za novinare ocenio da to dokazuje da se trend opadanja prosečne zarade u Zrenjaninu nastavlja.

– Imajući u vidu i da nisu rešeni problemi sa vodosnabdevanjem, izgradnjom obilaznice, da se nastavlja odlazak mladih u veće gradove i inostranstvo, da je socijalna situacija u Zrenjaninu loša, da se ne rešavaju nagomilani problemi, odbornička grupa LSV u Skupštini grada će ponovo zatražiti promenu poslovnika i uvođenje mogućnosti održavanja tematskih skupštinskih sednica. Time želimo da ponovimo nameru da skupštini vratimo izgubljeni kapacitet odlučivanja i da aktivno uključimo stručnu i širu javnost u procese donošenja i sprovodjenja odluka lokalnog parlamenta – istakao je Perkić.
(BILSv, 30. 08. 2016)




Forum žena LSV | Petak, 02. 12. 2011. | Komentara: 0

Apatija gora od siromaštva i nezaposlenosti

ČOKA – Regionalna koordinatorka Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine za severni Banat Gordana Perunović Fijat održala je u Čoki, povodom kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", predavanje o karakteristikama nasilja prema ženama.
Odbori LSV | Petak, 02. 12. 2011. | Komentara: 0

Trudnice će imati punu platu!

SOMBOR – Stranka G17 plus pokušava da abolira sve ono što su, u godinama kada su bili na vlasti, loše uradili, ocenio je danas potpredsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Sombor Zoran Terzin.
Odbori LSV | Petak, 02. 12. 2011. | Komentara: 0

Zrenjanin vodi računa o osobama sa invaliditetom

ZRENJANIN – Povodom Svetskog dana osoba sa invaliditetom i godišnjice od osnivanja, Savet za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom održao je danas svečanu sednicu na kojoj su, sem članova, bili prisutni i predstavnici lokalne samouprave, udruženja i nevladinog sektora.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook