Deseti rođendan zastave Vojvodine!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Akcije/Kampanje | Četvrtak, 27. 02. 2014. | Komentara: 0

Deseti rođendan zastave Vojvodine!

KOVAČICA – Osim Kovačice, u još deset mesta u Vojvodini se ne poštuje odluka Skupštine AP Vojvodine o obaveznom isticanju vojvođanske zastave uz zastavu Republike Srbije.

LSV

Postavlja se pitanje zašto se stranke koje su na vlasti pozivaju na zakone i Ustav kada je nešto u njihovu korist, a s druge strane iste te stranke krše te iste zakone i taj isti Ustav kada je u pitanju nešto što se odnosi na Vojvodinu.

LSVO je organizovala danas akciju u tom mestu povodom desetogodišnjice donošenja odluke o zastavi Vojvodine u Skupštini APV.

Predstavnici LSVO su defilovali ulicama Kovačice noseću veliku zastavu AP Vojvodine i desetine manjih vojvođanskih zastava.

Zamenica predsednice LSVO Bojana Begović podsetila je da LSV obeležava godišnjicu usvajanja odluke o zastavi AP Vojvodine jer je ponosni na nju, ali i da bi upozorila na nezadovoljavajući tretman te zastave
- Vojvodina je evropska regija koja ima svoju zastavu, koja predstavlja naš identitet i mi želimo da stvorimo uslove u kojima će nam biti omogućeno da bez problema ističemo svoja obeležja. Vojvođanska zastava odražava posebnosti i različitosti Vojvodine, kojima se dičimo: multikulturalnost, višejezičnost i jednakost svih građanki i građana, bez obzira na nacionalnu, versku, zavičajnu ili bilo koju drugu pripadnost. Pored toga ona pokazuje nedvosmislenu težnju ka približavanju Evropskoj uniji, jer Vojvodina jeste Evropa u malom i Vojvodina jeste pokretačka snaga Srbije – napomenula je Begovićeva.

Ona je podsetila da su zastava i grb jedino što je Vojvodini zagarantovano Ustavom, a za šta se izborila  Liga socijaldemokrata Vojvodine.
- To su simboli naše autonomije. Na mladim Vojvođanima i Vojvođankama je da te simbole očuvaju i neguju za buduće generacije – zaključila je Bojana Begović.

(BILSV, 27.02.2014)



Akcije/Kampanje | Petak, 22. 01. 2010. | Komentara: 0

Proslava 50. broja Slobodne Vojvodine

NOVI SAD - Od pitanja suočavanja sa srebreničkim zločinom ne zavisi samo da li će Srbija učiniti korak prema srebreničkim žrtvama, nego i da li će se otvoriti proces suštinskog preispitivanja šta je to dovelo do tragedije devedesetih, istakao je sinoć lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.
Akcije/Kampanje | Subota, 12. 12. 2009. | Komentara: 0

LSV mora još da se proširi i ojača

Ovaj kongres se održava u veoma turbulentnim vremenima. I, moj govor će ovoga puta biti nešto drugačiji nego obično, zato što neke velike svečarske atmosfere, kao što vidite i sami, nema. Razlog je vrlo jednostavan. Ovo je radni kongres.
Akcije/Kampanje | Sreda, 07. 10. 2009. | Komentara: 0

Izložba fotografija povodom pobede nad neonacistima

NOVI SAD - Povodom dvogodišnjice antifašističkog marša u Novom Sadu 7. oktobra 2007. godine, danas je u novosadskoj Galeriji Most otvorena izložba fotografija troje novosadskih fotoreportera, zabeležene tog dana. Fotografije Sandre Vojnović, Aleksandra Kamasija i Vladimira Jovanovića pokazuju dešavanja tog dana na raznim lokacijama u Novom Sadu



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook