Deseti rođendan zastave Vojvodine!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Akcije/Kampanje | Četvrtak, 27. 02. 2014. | Komentara: 0

Deseti rođendan zastave Vojvodine!

KOVAČICA – Osim Kovačice, u još deset mesta u Vojvodini se ne poštuje odluka Skupštine AP Vojvodine o obaveznom isticanju vojvođanske zastave uz zastavu Republike Srbije.

LSV

Postavlja se pitanje zašto se stranke koje su na vlasti pozivaju na zakone i Ustav kada je nešto u njihovu korist, a s druge strane iste te stranke krše te iste zakone i taj isti Ustav kada je u pitanju nešto što se odnosi na Vojvodinu.

LSVO je organizovala danas akciju u tom mestu povodom desetogodišnjice donošenja odluke o zastavi Vojvodine u Skupštini APV.

Predstavnici LSVO su defilovali ulicama Kovačice noseću veliku zastavu AP Vojvodine i desetine manjih vojvođanskih zastava.

Zamenica predsednice LSVO Bojana Begović podsetila je da LSV obeležava godišnjicu usvajanja odluke o zastavi AP Vojvodine jer je ponosni na nju, ali i da bi upozorila na nezadovoljavajući tretman te zastave
- Vojvodina je evropska regija koja ima svoju zastavu, koja predstavlja naš identitet i mi želimo da stvorimo uslove u kojima će nam biti omogućeno da bez problema ističemo svoja obeležja. Vojvođanska zastava odražava posebnosti i različitosti Vojvodine, kojima se dičimo: multikulturalnost, višejezičnost i jednakost svih građanki i građana, bez obzira na nacionalnu, versku, zavičajnu ili bilo koju drugu pripadnost. Pored toga ona pokazuje nedvosmislenu težnju ka približavanju Evropskoj uniji, jer Vojvodina jeste Evropa u malom i Vojvodina jeste pokretačka snaga Srbije – napomenula je Begovićeva.

Ona je podsetila da su zastava i grb jedino što je Vojvodini zagarantovano Ustavom, a za šta se izborila  Liga socijaldemokrata Vojvodine.
- To su simboli naše autonomije. Na mladim Vojvođanima i Vojvođankama je da te simbole očuvaju i neguju za buduće generacije – zaključila je Bojana Begović.

(BILSV, 27.02.2014)



Akcije/Kampanje | Ponedeljak, 07. 07. 2014. | Komentara: 0

LSVO obeležila Dan ustanka naroda Srbije protiv fašizma

NOVI SAD - Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad položila je danas venac, povodom 7. jula, Dana ustanka naroda Srbije protiv fašizma, na spomenik Svetozaru Markoviću koji se nalazi na Almaškom groblju u Novom Sadu.
Akcije/Kampanje | Ponedeljak, 07. 10. 2013. | Komentara: 0

Fašizam upuzava u naše živote

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine obeležila je danas šestu godišnjicu od održavanja velikog antifašističkog skupa iz 2007. godine, kada se više hiljada građana okupilo i sprečilo skup neonacista koji su planirali da tog dana u Novom Sadu proslave rođendana šefa SS-a i arhitekte holokausta, Hajnriha Himlera. Okupljenim građanima danas se obratio lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak čiji govor prenosimo u celosti:
Akcije/Kampanje | Sreda, 09. 11. 2011. | Komentara: 0

Liga će se uvek suprotstavljati fašistima

BAČKA TOPOLA - Ja sam srećan čovek, a srećan sam zbog toga što kada sam saznao da će danas biti emitovani snimci sa skupa od pre 20 godina nisam morao da se plašim. Nisam morao da se plašim sebe i svojih reči od pre 20 godina, jer stojim iza svega što sam rekao, istakao je večeras u Bačkoj Topoli lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook