Ligaši lepe plakate: Nemoj da diraš mog komšiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Akcije/Kampanje | Petak, 17. 10. 2014. | Komentara: 0

Ligaši lepe plakate: Nemoj da diraš mog komšiju

NOVI SAD – Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine u Novom Sadu, Vršcu, Somboru i Staroj Pazovi leple plakate sa porukom „Nemoj da diraš mog komšiju“, kao odgovor na napade na pekare čiji su vlasnici pripadnici albanske nacionalne zajednice.

LSV

Član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednik Gradskog odbora LSV Novi Sad Aleksandar Kravić izjavio je medijima da ligaši kao i 1991. godine ustaju protiv onih koji sprovode fašistički teror nad nedužnim građanima.

– Ovo što se dešava zadnjih nekoliko dana je neprihvatljivo zbog toga što su ti ljudi građani ove zemlje, oni plaćaju porez u ovoj zemlji. To što su druge nacije ili vere je samo jedna raznolikost koja Vojvodinu karakteriše – naveo je Kravić.

Dodao je da Liga ovim plakatima započinje podizanje svesti građana Vojvodine kako se ovakve stvari više ne bi događale. Dodao je da će, ukoliko bude potrebno, biti preduzete i drugačije mere.

– Pozivamo i policiju i sve nadležne organe da postupe onako kako bi trebalo u ovoj situaciji jer ovo se ponavlja iz dana u dan – zaključio je Kravić.

(BILSV, 17. 10. 2014)



Akcije/Kampanje | Subota, 05. 11. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Dok smo zajedno ne može nam niko ništa

SENTA - Kada bih u proteklih 21 godinu mogao da odaberem samo jedan dan odabrao bih taj od pre 20 godina - izjavio je večeras u Senti predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak na tribini kojom je obeležena godišnjica od velikog antiratnog mitinga koji je na na današnji dan pre 20 godina održan ispred Skupštine opštine Senta.
Akcije/Kampanje | Sreda, 26. 10. 2011. | Komentara: 0

LSV bila u pravu

Kao što je LSV od početka tvrdila, sada je i Savez vojvođanskih Mađara (SVM) uvideo da nigde u Zakonu o restituciji ne piše da Mađari nemaju pravo na povraćaj oduzete imovine.
Akcije/Kampanje | Petak, 07. 10. 2011. | Komentara: 0

Dok je nas, fašizam u Srbiji nikada neće proći

NOVI SAD - Pre četiri godine je Novi Sad rekao ne. Pre četiri godine, fašisti nisu uspeli da prođu našim ulicama da vređaju uspomenu na sve one koje su aveti fašizma odnele u celom dvadesetom veku. Pre četiri godine Novi Sad je pokazao da je grad u kome je moguće biti drugačiji. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook