Ligaši lepe plakate: Nemoj da diraš mog komšiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Akcije/Kampanje | Petak, 17. 10. 2014. | Komentara: 0

Ligaši lepe plakate: Nemoj da diraš mog komšiju

NOVI SAD – Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine u Novom Sadu, Vršcu, Somboru i Staroj Pazovi leple plakate sa porukom „Nemoj da diraš mog komšiju“, kao odgovor na napade na pekare čiji su vlasnici pripadnici albanske nacionalne zajednice.

LSV

Član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednik Gradskog odbora LSV Novi Sad Aleksandar Kravić izjavio je medijima da ligaši kao i 1991. godine ustaju protiv onih koji sprovode fašistički teror nad nedužnim građanima.

– Ovo što se dešava zadnjih nekoliko dana je neprihvatljivo zbog toga što su ti ljudi građani ove zemlje, oni plaćaju porez u ovoj zemlji. To što su druge nacije ili vere je samo jedna raznolikost koja Vojvodinu karakteriše – naveo je Kravić.

Dodao je da Liga ovim plakatima započinje podizanje svesti građana Vojvodine kako se ovakve stvari više ne bi događale. Dodao je da će, ukoliko bude potrebno, biti preduzete i drugačije mere.

– Pozivamo i policiju i sve nadležne organe da postupe onako kako bi trebalo u ovoj situaciji jer ovo se ponavlja iz dana u dan – zaključio je Kravić.

(BILSV, 17. 10. 2014)



Akcije/Kampanje | Sreda, 14. 07. 2010. | Komentara: 0

Hiljadu zastava lepršalo u čast LSV i Vojvodine

NOVI SAD - Hiljadu zastava AP Vojvodine proneli su juče članovi i simpatizeri Lige socijaldemorata Vojvodine centralnim ulicama Novog Sada u sklopu proslave 20 godina od osnivanja stranke. Kako je na kraju šetnje, pred zgradom Muzeja revolucije istakao lider LSV Nenad Čanak, ulice Novog Sada pamte mnogo, pa su zapamtile antiratna okupljanja od pre 20 godina
Akcije/Kampanje | Petak, 09. 07. 2010. | Komentara: 0

Liga je oštrica decentralizacije Srbije

EČKA - Direktor Instituta evropskih regiona iz Salzburga Franc Šausberger istakao je danas da je Liga socijaldemokata Vojvodine oduvek bila oštrica borbe za regionalizaciju i decentralizaciju Srbije, te da je mnogo toga postignuto na tom polju.
Akcije/Kampanje | Subota, 27. 02. 2010. | Komentara: 0

LSV oboležila dan usvajanja Vojvođanske zastave

NOVI SAD - Razvijanjem 300 zastava Autonomne pokrajine Vojvodine, i šetnjom kroz centar Novog Sada, Liga socijaldemokrata Vojvodine je danas obeležila šestu godišnjicu od usvajanja odluke pokrajinskog parlamenta o zastavi i grbu Vojvodine. Omladina LSV je tom prilikom razvila i zastavu Vojvodine dužine 15 i širine šest metara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook