Beograđani neće decentralizaciju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 31. 10. 2011. | Komentara: 1

Beograđani neće decentralizaciju

BEOGRAD - Prema najnovijem istraživanju Centra za slobodne izbore i demokratiju (CeSID), postoje značajne razlike kada je u pitanju regionalna pripadnost građana. Najskloniji procesu decentralizacije i regionalizacije su stanovnici Vojvodine (26 odsto), zatim Centralne Srbije (12 odsto), a tek su na kraju Beograđani - njih osam odsto, piše list Danas.

Marinika Čobanu

U istraživanju se navodi da je ovaj podatak iznenađujući, jer je u pitanju sredina koja ima najjače obrazovne, kulturne, ekonomske, političke i razvojne potencijale. Zamenica direktorke Kancelarije nacionalnog saveta za decentralizaciju, Marinika Čobanu ocenila je za Danas da Beograđani ne žele decentralizaciju jer je to „kontradiktorno u odnosu od onoga što zovemo novčanik". Kako objašnjava, svi bi voleli da se sprovede decentralizacija, kako bi im javne službe bile u blizini.

- Međutim, ako Beograđane pitate da li bi sredstva ravnomerno trebalo da se raspodele na sve lokalne samouprave, onda im decentralizacija nije na umu - ukazuje Čobanu.
(BILSV, 31. 10. 2011.)



Iz medija | Ponedeljak, 20. 05. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Pobeda opozicije u Novom Sadu ozbiljno bi uzdrmala naprednjačku vlast

Član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik izjavio je da postoji veza između predstojećih izbora i dovođenja novog rukovodstva Pokrajinske vlade, na čijem čelu je sada Maja Gojković, a jedna od njenih zamenica Sandra Božić.
Saopštenja | Ponedeljak, 20. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš imenovao Aleksandra Olenika za člana Predsedništva LSV - VOJVOĐANI

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš imenovao je Aleksandra Olenika za novog člana Predsedništva stranke.
Odbori LSV | Nedelja, 19. 05. 2024. | Komentara: 0

Kandidatkinja koalicije Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin Bojana Begović najpopularnija ličnost zrenjaninske opozicije

Kandidatkinja na izbornoj listi „Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin“ Bojana Begović, doktorantkinja Fakulteta političkih nauka u Beogradu, osvojila je drugo mesto u izboru nedeljnika „Zrenjanin“ za političku ličnost godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook