Olenik: Pobeda opozicije u Novom Sadu ozbiljno bi uzdrmala naprednjačku vlast

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Ponedeljak, 20. 05. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Pobeda opozicije u Novom Sadu ozbiljno bi uzdrmala naprednjačku vlast

NOVI SAD / BEOGRAD – Član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik izjavio je da postoji veza između predstojećih izbora i dovođenja novog rukovodstva Pokrajinske vlade, na čijem čelu je sada Maja Gojković, a jedna od njenih zamenica Sandra Božić. On u izjavi za NIN naglašava da, u suštini, kadrovi SNS upućivanje u Vojvodinu doživljavaju kao kaznu, imajući u vidu da bi vladajuća stranka najradije ukinula autonomiju pokrajine.

LSV

- Međutim, nakon što je doneta, po meni štetna, odluka dela opozicije da bojkotuje izbore u Beogradu, najveći grad u kojem opozicija može da ostvari pobedu i ozbiljno uzdrma vlast je upravo Novi Sad. Imena Maje Gojković i Sandre Božić imaju određenu važnost za glasače nacionalističke orijentacije, a istovremeno promenom rukovodstva se donekle prekrivaju sve afere i mrlje koje je za sobom ostavila prethodna pokrajinska administracija. Ovo je pokušaj da se neko bitan dovede u Novi Sad ko može da pruži dostojan otpor udruženoj opoziciji - kaže Olenik.

On ističe da bi pobeda opozicije u Novom Sadu imala efekat koji bi se osetio i van ovog grada, te da to stavlja još veći značaj na predstojeće izbore.

- Gubitak Novog Sada bi imao i psihološki efekat, jer bi, ne samo glasači opozicije već i glasači vlasti, shvatili da je kraj blizu. Bez neke velike krađe, vlast ne može da zadrži velike gradove. Pitanje je samo gde i kada će taj proces krenuti - naglašava Olenik.

Kako dodaje, u ovom trenutku se po političkoj težini ne mogu porediti Novi Sad i Pokrajinska vlada.

- U bilo kakvom sukobu, u svakoj varijanti je Novi Sad pobednik. Ima više ovlašćenja i raspolaže sa više novca nego Pokrajina, što je samo po sebi apsurdno, ali govori dosta o stanju autonomije Vojvodine - naglašava Olenik. 

(SzILSV-Vojvođаni, 20.5.2024)




Saopštenja | Utorak, 11. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina nije problem. Ona je rešenje!

Pozivam sve važne činioce našeg društva da najzad prihvate potrebu decentralizacije Srbije i istinu o tome šta je to autonomija Vojvodine. Važno je i zbog neophodne modernizacije našeg državnog sistema, koji bi morao da podrazumeva decentralizaciju, ali i zbog pojma autonomije Vojvodine koji svi centralistički i nacionalistički režimi zloupotrebljavaju decenijama unazad.
Izjave | Ponedeljak, 10. 06. 2024. | Komentara: 0

Olenik: U Vojvodini je sve počelo, u Vojvodini će se i završiti

Član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik kaže da izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su „nad našim narodom počinjeni brojni i strašni zločini, da mi nismo zapodenuli ratove u svetu i da smo za agresore bili kolateralna šteta“ nije istinita.
Saopštenja | Nedelja, 09. 06. 2024. | Komentara: 0

A sada organizovati sabor za ispravnu pijaću vodu u Vojvodini

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva predsednika i premijera Srbije Aleksandra Vučića i Miloša Vučevića da posle velikog „svesrpskog“ političkog sabora, koji je juče održan u Beogradu, organizuju i sabor za ispravnu pijaću vodu, na kom bi se progovorilo o problemu vode koji ima preko 700.000 građana Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook