Čanak osudio organizovanje pričesta u Novom Sadu, uprkos merama zbog pandemije virusa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 23. 03. 2020. | Komentara: 0

Čanak osudio organizovanje pričesta u Novom Sadu, uprkos merama zbog pandemije virusa

ovi Sad - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak najoštrije je kritikovao Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) zbog informacije da su u Novom Sadu organizovali pričest vernika, uprkos merama koje je propisala Vlada Srbije zbog pandemije koronavirusa. 

LSV

Na društvenim mrežama  juče je objavljen snimak na kojem se vide desetine vernika koji su juče ujutru u redovima ispred Saborne crkve u Novom Sadu čekali na pričest, poštujući propisanu razdaljinu od dva metra. Međutim, kako su stizali na red do sveštenog lica, svi su „primili“ pričest, odnosno naforu, iz iste kašičice.

- Da li je jezik mržnje ako kažem da se popovi ponašaju kao da rade na procenat od svake sahrane? Ili samo treba pohapsiti sve one koji neodgovornim ponašanjem ugrožavaju javno zdravlje? - napisao je Čanak na svom nalogu na Tviteru.
(SzILSV, 23.03.2020)




Izjave | Sreda, 04. 07. 2012. | Komentara: 0

Moguć dogovor o Vladi APV

NOVI SAD – Za očekivati je da će do 11. jula, za kada je zakazana sednica Skupštine AP Vojvodine, biti postignut dogovor o Vladi APV jer, u suštini, ne postoje teme koje bi u ovom momentu mogle biti sporne između Lige socijaldemokrata Vojvodine, Demokratske stranke i Saveza vojvođanskih Mađara, ocenio je danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.
Izjave | Sreda, 04. 07. 2012. | Komentara: 0

Otvoren hol za osveženje građana

NOVI SAD - Hol Skupštine grada Novog Sada od danas je otvoren za građanke i građane koji žele da se osveže i predahnu usled visokih temperatura i vrelih dana, a prve sugrađane i sugrađanke koji su predah potražili u holu gradskog parlamenta posetila je predsednica Skupštine Aleksandra Jerkov.
Izjave | Sreda, 04. 07. 2012. | Komentara: 0

Hitno proširiti gradsko groblje

NOVI SAD – Novoizabrani direktor "Lisja" Damir Kondić u izjavi za Blic upozorio je da je najhitniji problem koji to preduzeće treba da reši to što je na gradskom groblju u Novom Sadu ostalo tek nešto malo više od 100 slobodnih mesta za sahranjivanje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook