Otvoren hol za osveženje građana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 04. 07. 2012. | Komentara: 0

Otvoren hol za osveženje građana

NOVI SAD - Hol Skupštine grada Novog Sada od danas je otvoren za građanke i građane koji žele da se osveže i predahnu usled visokih temperatura i vrelih dana, a prve sugrađane i sugrađanke koji su predah potražili u holu gradskog parlamenta posetila je predsednica Skupštine Aleksandra Jerkov.

LSV

Ona je nakon razgovara sa Novosađanima i Novosađankama, koji su se sklonili od velikih vrućina, novinarima izjavila da je obaveza svih koji su preuzeli odgovornost upravljanja gradom da se i na ovakav način stave na raspolaganje građanima i građankama i pognu im.

- Vrata Skupštine su otvorena tokom najvećih vrućina, a Novosađane i Novosađanke ovde čeka klimatizovan prostor, osveženje i dnevna štampa kako bi mogli da se odmore, osveže i predahnu od velikih vrućina. To je nešto što ne košta ništa a nekome može da znači mnogo - istakla je Jerkov. Ona je podsetila da je apel da se građanima i građankama omogući prostor za osveženje i predah uputila svim gradskim preduzećima i ustanovama, u meri koja im ne ometa poslove.

- Sa moje strane to može da bude samo molba, a od njih zavisi da li će je sprovesti i u praksi - kazala je Jerkov.

Predsednica novosadskog parlamenta, odgovarajući na pitanje novinara, osvrnula se i na informaciju da je cisterna JKP "Vodovoda i kanalizacije" juče sklonjena iz centra grada, rekavši da joj nije jasno kakvih bi negodovanja moglo da bude povodom postavljanja cisterni ili slavina na hidrante.

- Ja sam dala inicijativu, jer sam smatrala da je dobra za građane i građanke i da je prihvatljiva za sve organe grada. Smatram da se radi o humanom, ljudskom gestu. Zbog čega ona nije realizovana, mogu samo da nagađam. Moje je da iniciram, ja nisam izvršni organ i ne mogu nikome da naložim da tako nešto uradi. Ukoliko je gradonačelnik procenio da ta moja inicijativa nije dobra ili da je ne treba realizovati, verujem da ima razloga za to i ne želim da ulazim u konfrontaciju sa njim - objasnila je Jerkov.

Predsednica gradskog parlamenta naložila je juče da se hol zgrade novosadskog parlamenta u Ulici Žarka Zrenjanina 2, otvori kako bi se Novosađanima i Novosađankama koji teško podnose vrućine, omogućilo da tokom visokih dnevnih temperatura borave i predahnu u klimatizovanom prostoru. Hol je otvoren svakog dana od 11 do 18 časova, a u njemu su postavljene stolice, novine i voda.

(BILSV, 04.07.2012.)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook